K. Ž. | 31. 12. 2023, 22:00

Saj se šalijo: prvak Formule 1 ni smel najeti avtomobila. Razlog? Njegova starost!

Profimedia

Max Verstappen je pri Sixtu doživel hladno prho, ko mu niso dovolili najeti avtomobila. 

Svetovni prvak Formule 1 Max Verstappen je na počitnicah doživel izkušnjo, ki ga je zagotovo pustila odprtih ust. Zavrnili so mu namreč možnost najema mercedesovega visokozmogljivega avtomobila, saj so delavci menili, da je enostavno premlad.

Čeprav je Verstappen navajen dirkati z visokotehnološkimi stroji pri hitrosti, ki presegajo hitrost 322 kilometrov na uro, ni dobil priložnosti, da bi sedel za volan vozila AMG GT. Verstappen je namreč nameraval najeti avtomobil, ki doseže vrtoglavo hitrost 314 kilometrov na uro, da bi se z njim zapeljal po najetem dirkališču na Portugalskem, poroča portal DailyMail.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes AMG GT Black Series (@amg.gt.blackseries)

Toda podjetje za najem avtomobilov Sixt je njegovo prošnjo zavrnilo z utemeljitvijo, da bi z najemom kršili zavarovalno polico, ki ne dovoljuje najema avtomobilov mlajšim od 30 let. Zvezdnik je z družino in prijatelji prejšnji teden odletel v Algarve na Portugalskem, tja pa so odšli s tremi zasebnimi letali. Skupina je pri Sixtu na letališču Faro najela približno 20 avtomobilov in za dva dneva najela tudi dirkališče Autodromo Internacional do Algarve. Namesto želenega avtomobila se je moral Verstappen namesto tega zadovoljiti z manj zmogljivim vozilom BMW serije 5.

"Je izkušen voznik F1, ki je navajen upravljati močna vozila, zato je bilo prav presenetljivo, da mu ni bilo dovoljeno sesti za volan tega avtomobila," je za The Sun povedal neimenovani vir. "Ampak takšna so pravila, zato se jih je držal."

Verstappnov BMW ima najvišjo hitrost 249 kilometrov na uro, kar je precej bleda številka v primerjavi z mercedesom AMG GT, ki lahko doseže 322 kilometrov na uro.

Profimedia

"Zaposleni franšiznega partnerja na Portugalskem so upoštevali pravila, ki izhajajo iz zavarovalniških razlogov. Gospodu Verstappnu so nato zagotovili drugo vrhunsko vozilo. Vseeno pa obstajajo posebne okoliščine, ki upravičujejo odstopanje od pravil. To je primer tega. Gospodu Verstappnu se opravičujemo. O njegovih vozniških sposobnostih in izkušnjah z močnimi avtomobili seveda ni nobenega dvoma," je kasneje dejal tiskovni predstavnik podjetja Sixt.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord