N.A. | 1. 5. 2020, 09:20

Francoski nogometaši zavračajo znižanje plač

Profimedia

V Parizu je v zadnjih dneh zelo pestro, saj morajo najti način, kako priti v Ligo prvakov, potem ko so Ligue 1 dokončno odpovedali, hkrati pa priti do ustreznega dogovora z igralci o znižanju osebnih dohodkov.

Čeprav govorimo o enem od najbogatejših klubov na svetu, kriza trka tudi na vrata PSG-ja. Sezono v Franciji so že odpovedali, kar za klube pomeni finančno katastrofo. Predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi je napovedal znižanj plač, vendar naletel na gluha ušesa.

Al-Khelaifi je opitmistično dejal, da pričakuje, da se bodo njegovi zvezdniški igralci "potrudili za svoj klub," toda zdi se, da imajo oni nekoliko drugačno vizijo. Kot poroča L'Equipe, so igralci zavrnili njegov predlog o znižanju plač.

Igralce predstavljata kapetan Thiago Silva in njegov pomočnik Marquinhos, medtem ko interese kluba zastopa športni direktor Leonardo. Kaj je klub predlagal igralcem, ni znano, toda pogovori naj bi se nadaljevali. Po trenutnih ocenah naj bi PSG do konca sezone izgubil okoli 200 milijonov evrov. Nosilec televizijskih pravic bo izplačal samo del preostalega denarja, minusu pa je treba prišteti tudi dobiček od vstopnic, ki ni skromen, saj si domače tekme Parižanov v povprečju ogleda 47 tisoč gledalcev.

Za nameček ima Al-Khelaifi težave tudi z nastopom v Ligi prvakov, saj so v Franciji najmanj do avgusta prepovedali vse javne dogodke. Predsednik PSG-ja je že napovedal, da bodo v skrajnem primeru domače tekme igrali v tujini.

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec