21. 10. 2020, 14:23 | Vir: STA

Gajser dobil prvo vožnjo na dirki v Lommelu

Anže Malovrh/STA

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v belgijskem Lommelu zmagal v prvi vožnji. Drugi je bil Španec Jorge Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre. Gajser je tako še povečal naskok v SP.
 

Gajser je drugo od treh dirk na zahtevnem mivkastem prizorišču v Belgiji začel z dobrim startom, pozneje naredil napako in zdrsnil na tretje mesto, potem spet eno mesto pridobil po napaki Francoza Romaina Febvreja, ki je vožnjo končal na tretjem mestu. Gajser pa je nato v predzadnjem krogu prehitel še Prada in vožnjo končal na prvem mestu.

Razplet prve vožnje je tako prinesel še nekaj dodatnih točk naskoka Gajserju v SP. Zdaj ima 513 točk, Prado je zaostanek povečal za tri točke, še dva neposredna konkurenta v boju za naslov pa sta v prvi vožnji tudi izgubila v primerjavi z Gajserjem. Švicar Jeremy Seeweer je bil četrti, Italijan Antonio Cairoli pa peti.

V razredu MX2 v Belgiji nastopa tudi Jan Pancar, ki pa prve vožnje ni končal. Zmagal je domačin Jago Geerts pred vodilnim v SP Francozom Tomom Viallejem.

Druga vožnja preizkušnje MXGP na dirki za VN Limburga bo ob 16. uri, v MX2 pa uro prej.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.