K. R. | 11. 6. 2024, 12:40

Vsega obsojanja vredno: vandali popolnoma uničili otroško košarkarsko igrišče Gorana Dragića

Facebook/Šport Ljubljana

Z nesprejemljivim uničevanjem so storilci otrokom odvzeli možnost za aktivno preživljanje prostega časa.

Nad otroškim športnim in košarkarskim igriščem v ljubljanskem Tivoliju, ki ga je s svojim projektom #podamdaigram leta 2019 pomagal obnoviti slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić, so se znesli vandali in ga popolnoma uničili, so sporočili na Facebook profilu Šport Ljubljana. V objavi so dodali tudi fotografije močno poškodovanega igrišča.

"Z obžalovanjem sporočamo, da sta bila otroško športno igrišče in košarkarsko igrišče Gorana Dragića #podamdaigram pred kratkim spet popolnoma uničena," so zapisali v objavi in dodali, da takšno ravnanje strogo obsojajo, "saj meščanom odvzema možnost za aktivno preživljanje prostega časa."

"Na takšnih igriščih bodo nastali novi Dragići"

"Obiskovalce pozivamo, da skrbno ravnajo z javnimi površinami in pomagajo ohranjati Ljubljano športno in varno za vse," so zapisali. Vandali se uničevanja igrišča niso lotili prvič, težave z vandalizmom pa se v Tivoliju po informacijah, ki so jih pridobili pri N1, pojavljajo že dlje časa in jih preiskuje tudi policija.

Bobo

Na incident se je že odzval ljubljanski župan Zoran Janković, ki je na novinarski konferenci povedal: "Poškodovali so košarkarsko igrišče Gorana Dragića, našega kapetana zlate selekcije. Tako hudo, da so zlomili tablo. Tudi mi smo bili mladi, ampak spoštovanje do športa mora ostati. Ne delajmo škode, ker na takšnih igriščih bodo nastali novi Dragići.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu