Uredništvo | 26. 8. 2024, 10:42
Zabava do jutranjih ur: znane podrobnosti o skrivnostnem after partyju Gorana Dragića (izbral to znano restavracijo)
Goran Dragić si je dal duška ob uradnem koncu kariere, med drugim tudi v znani ljubljanski restavraciji.
Pretekli konec tedna se je v restavraciji DiVino odvila ekskluzivna after party zabava, ki je sledila dobrodelni gala večerji v čast Goranu Dragiću, ob zaključku njegove izjemne košarkarske kariere. Dogodek je privabil več 100 znanih osebnosti iz sveta športa, gospodarstva, politike in družabnega življenja, ki so se zbrale, da bi počastile slovenskega košarkarskega asa.
V DiVinu so poskrbeli za prijetno in sproščeno vzdušje, ob katerem so gostom stregli osvežilne poletne pijače. S tem so želeli omogočiti gostom, da se sprostijo in pripravijo na vrhunec tedna – poslovilno tekmo Gorana Dragića, ki je v soboto navdušila številne Slovence.
Med udeleženci zabave so bili poleg Gorana Dragića tudi drugi vrhunski košarkarji, vključno z Luko Dončićem, Robinom Lopezom, in nekdanji NBA zvezdniki, kot so Steve Nash, Dirk Nowitzki, Kevin McHale in Rašo Nesterović. Njihova prisotnost je večeru dodala poseben pečat, ki ga bodo prisotni še dolgo pomnili.
Aleksander Ajdišek, vodja restavracije DiVino, je izrazil zadovoljstvo nad tem, da je lahko njegova ekipa gostila tako prestižno družbo. "Naša ekipa je skrbno pripravila vse, da smo zagotovili vrhunsko izkušnjo. Verjamem, da so se gostje pri nas počutili udobno in uživali v naši ponudbi, ki je vključevala tudi izjemno penino Mare Santo. Poseben čar je dodal notranji in zunanji ambient restavracije, med katerimi je tudi ena največjih gostinskih teras v Ljubljani in Sloveniji," je poudaril. Obenem se je zahvalil vsem gostom, ki so s svojo prisotnostjo obogatili ta poseben dogodek in prispevali k nepozabnemu vzdušju v restavraciji DiVino.
Ljubljanski DiVino je v letih svojega obstoja dobil status kultne restavracije v slovenski prestolnici, tako po svoji ponudbi kot tudi ambientu. Velja namreč za eno stilsko najbolj dovršenih restavracij, ponaša pa se tudi z eno največjih in najlepših (zelenih) teras v Ljubljani. Gostje se lahko na njej, čeprav je umeščena sredi urbanega nakupovalnega središča BTC Citya, umaknejo od dnevnega vrveža in sproščeno uživajo v kulinarični in vinski ponudbi. DiVino v svoji ponudbi združuje le najboljše, moderno in tradicionalno. Gastronomska ponudba po eni strani spoštuje izročilo tradicionalne kulinarike Goriških brd, kjer ima DiVino korenine, po drugi pa se spogledujejo s sodobnimi svetovnimi trendi priprave hrane.
DiVino je tudi "domača" restavracija ene najboljših penin. Gre za penino Mare Santo, ki je zaradi svojega načina pridelave edinstvena na svetu, zato jo uživajo praktično na vseh koncih sveta. Zori namreč 20 metrov globoko v Jadranskem morju. Gre za inovativen postopek, ki je tudi mednarodno patentiran. Morje namreč nikoli ne miruje, zato se steklenice nenehno gibljejo, kar je za vino zelo dobro. Poleg tega vino zori praktično ves čas na enaki temperaturi, "vino tako v dobrih razmerah ne zaspi, po drugi strani pa se ne utrudi". V njem se ustvarjajo minerali in glicerini, neprekinjeno gibanje morja v vinu ohrani prijetno svežino.
Razlika med zorenjem v morju in v kleti je ogromna, saj se v klasični kleti količina vina v steklenici pozimi zmanjša, vanjo pa skozi zamašek pride zrak. Poleti se vino razširi, zrak pa gre skozi zamašek ven. Ta proces se ponavlja in vino oksidira. Pod morjem je temperatura stalna, predvsem pa ni zraka, zaradi katerega bi vino oksidiralo. V takih razmerah se vino lahko dlje obdrži in dobi poseben aromatičen okus, predvsem pa se obogati s pomembnimi minerali.
Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del