8. 2. 2012, 08:43 | Vir: Playboy

Grško smučarsko središče Pelion

Shutterstock

Grčija ne slovi ravno kot smučarska dežela, toda avanturisti in ljubitelji strmin v smučarski eksotiki boste presenečeni, da je na jugu Balkana ogromno snega.

Eno najstarejših smučarskih središč v državi, ki je sinonim za poletni turizem (in v zadnjem času gospodarske težave), domuje na gori Pelion v bližini mesta Volos.

Središče Agriolefkes se lahko pohvali s štirimi smučarskimi stezami v skupni dolžini skoraj treh kilometrov, s pet kilometrov dolgo tekaško progo in dvema hoteloma.

Ena najbolj zanimivih aktivnosti, ki jo ob smučanju ponujajo v Pelionu, je lokostrelstvo – če vam bo ob obilici smučarskih prog postalo malce dolgčas. Smučarska sezona traja od decembra do marca oziroma takrat, ko je dovolj snega, če pa ga ni, se vedno lahko pozabavate z obiskom katerega od arheoloških najdišč. Teh je v Grčiji dovolj in zanesljivo so odprta (če seveda osebje ne stavka).

Cena vozovnice je … No, najprej počakajte, ali jih boste lahko plačali z evri ali boste morali najprej v menjalnico po drahme.

Jasmina Dvoršek

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord