24. 12. 2020, 15:54 | Vir: STA

Hrgota: Timi Zajc ima vrata v reprezentanco na široko odprta

Nebojša Tejić/STA

Potem ko se je nekoliko polegel prah po razdoru v slovenski ekipi med domačim svetovnim prvenstvom v smučarskih poletih v Planici, je novi glavni trener Robi Hrgota poudaril, da ima Timi Zajc vrata v reprezentanco na široko odprta. "Ko se bo vrnil v formo za svetovni pokal, ga bom z veseljem vpoklical v reprezentanco," je dejal selektor.
 

Zajc je bil med SP izključen iz reprezentance in se tudi ni udeležil tekem svetovnega pokala v Engelbergu. Povod za njegovo izključitev je bil zapis na Instagramu po prvem delu posamične tekme na SP z ostro kritiko in pozivom, naj odgovornost za slabše rezultate na SP prevzame selektor Gorazd Bertoncelj. Ta je sicer naslednji dan na lastno pobudo zapustil reprezentanco.

Zajc se je nato za svoje dejanje opravičil, Smučarska zveza Slovenije (SZS) pa mu je naknadno izrekla opomin pred izključitvijo. Kot je v pogovoru poudaril Hrgota, sta se s skakalcem že pogovorila in ni nobenih ovir za njegovo vrnitev v reprezentanco.

"Treba je ostati profesionalen in stremeti k temu, da smo vsi čim boljši kot reprezentanca. Sam ne bi rad pogreval te zgodbe, želim si, da gremo s te točke naprej v prihodnost. Dejstvo je, da je Timi vrhunski skakalec, ki lahko veliko pripomore ekipi," je svoje videnje pojasnil Hrgota, ki pa Zajca ni umestil med šesterico za novoletno turnejo, ker so, kot pravi, drugi fantje ta čas v boljši formi.

Nenazadnje je na sredinem državnem prvenstvu v Planici Zajc končal na desetem mestu. "Vem, da mu trenutno ni lahko. Zagotovo nosi na hrbtu veliko breme. A vsi si želimo, da se Timi čim prej vrne tja, kjer je že bil. V času, ko bomo mi na turneji, bo Timi treniral v klubu z Miho Sušnikom. Ima program, z Miho sodelujeva in bova na vezi," je dejal Hrgota in dodal: "Takoj, ko se vrne na raven za svetovni pokal, ga bom z veseljem vključil v reprezentanco. Dobro vemo, kakšen je Timijev domet."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.