A. B. | 25. 3. 2022, 18:00 | Vir: Aktivni.si

Načrtujete izlet v hribe? TO je 5 najlepših razgledov s slovenskih vrhov

Hribolazci, pozor!

Profimedia

Ta konec tedna bo vreme razveselilo pohodnike. Katerega od prelepih slovenskih vrhov boste obiskali?

Tisti bolj pogumni in vešči planinci so se z naših petih izbranih vrhovih zagotovo že čudili lepotam, ki jih nudi naša prečudovita Slovenija. Vsi mi, ki pa še zbiramo veščine in pogum, pa si bomo oči napasli na fotografijah. 

Za ta vikend so predvideni odlični pogoji, da sprostite svoje telo in se podate v visokogorski svet. Arso opozarja, da boste našli tudi še snežno oddejo, a je vreme tudi visoko nad oblaki toplo in spomladansko. Pri tem se zavedajte svojih zmožnosti in previdno stopajte tudi po suhih površinah, saj previdnost ni nikoli odveč. 

Debela Peč

Gora Debela leži nad slikovito dolino Krme in pokljuškimi gozdovi. Prav z vrha se odpira pogled nad neoporečnimi pokljuškimi gozdovi in hkrati tudi na najvišje vrhove Julijskih Alp, Karavank, ob lepem vremenu pa tudi Kamniško-Savinjskih Alp.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katja Franko (@katjafranko)

Prisojnik

Prisojnik (ali po domače Prisank) je 2547 m visoka gora v Julijskih Alpah. Je mogočen vrh nad Kranjsko Goro, nanj pa pridemo s prelaza Vršič. Preko nje potekata dve označeni in zavarovani poti, ki sta v izziv in užitek le izkušenim planincem. Priznati pa moramo, razgled s Prisojnika je prečudovit!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANIELA CELIGOJ (@daniela_celigoj)

Veliki Draški vrh


Veliki Draški vrh je 2243 m visoka gora, ki se strmo dviga nad dolino Krme. Z vrha se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Julijskih Alp.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Vrdjuka Kekec (@tinaiamusic)

Slavnik


Nedaleč od Kozine in bližnjega Podgorja se nahaja čudovit razgledni hrib Slavnik. Ta je spomladi gotovo eden takih, ki jih je vredno obiskati in se potruditi za prekrasne razglede. Na vrhu Slavnika se nahaja zanimiva razgledna plošča, pod vrhom pa stoji prijetna Tumova koča, za javnost odprta že od leta 1957, v kateri se boste lahko okrepčali. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L U C I J A S L O V Š A (@lucijaslovsa)

Grintovec

Grintovec je z 2558 metri najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Višinske razlike je kar precej, zato moramo biti dokaj “fit” ali pa prespati v Cojzovi koči na Kokrškem sedlu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MV (@kutakjednemilice)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol