24. 11. 2020, 14:56 | Vir: STA

Ibrahimović ni prav nič vesel, da je del nogometne igre EA Sport FIFA

Profimedia

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović, ki igra za italijanski Milan, očitno ni prav nič vesel, da je del nogometne igre EA Sport FIFA. Na Twitterju se je ostro odzval nad uporabo svoje podobe v igrici, poročajo agencije.
 

"Kdo je dal FIFA EA Sport pravico, da v igri uporablja moj obraz in moje ime?" je zapisal 39-letni nogometaš in dodal, da se ne spomni, da je član združenja nogometnih igralcev FIFPro, ki bi bilo pristojno za tako odobritev.

Kot pravi, niti podjetju, niti Mednarodni zvezi in tudi FIFPro ni dal dovoljenja, da bi z njegovo podobo in imenom na ta način služili denar. "Čas je, da se to razišče," je v ponedeljek zvečer še zapisal Ibrahimović.

Pri razvijalcih igrice v Electronic Arts (EA) s sedežem v ZDA so pojasnili, da sodelujejo s številnimi ligami, klubi, pa tudi individualnimi talenti, da lahko v igrico vključijo izkušnje nogometašev. In prav to sodelovanje jim zagotavlja pravice, da nogometaše vključijo v svoje proizvode. Dolgoletno partnerstvo imajo tudi s FIFPro.

Pri EA dodajajo še, da so prav z Ibrahimovićevim AC Milanom letos sklenili dolgoletno partnerstvo, kar je bilo avgusta vidno tudi v klubskem sporočilu za javnost. Prav tovrstna partnerstva pa klubom in proizvajalcem igric omogočajo novo "inovativno zabavo na najvišji ravni za navijače".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.