23. 10. 2017, 19:16 | Vir: STA

Ilka Štuhec bo verjetno operirana v Švici

Goran Antley, Matic Klanšek, osebni arhiv

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je letošnjo sezono končala, še preden se je začela. Zaradi poškodbe sprednjih križnih vezi levega kolena jo čaka operacija, ni še jasno kdaj, bržčas v švicarskem Baslu.

Šestindvajsetletna Mariborčanka si je sprednje križne vezi levega kolena poškodovala na nedeljskem treningu slaloma v Pitztalu. Aktualna svetovna prvakinja v smuku je po padcu nemudoma opravila zdravniški pregled v bližnji kliniki, kjer so zdravniki potrdili slabe novice. Po prvih informacijah bo Štuhčeva izpustila večji del ali celo celotno sezono v svetovnem pokalu, ob tem pa tudi februarske olimpijske igre v Pyeongchangu, kjer bi sodeč po rezultatih iz zadnje sezone bila med favoritinjami za tri medalje, v smuku, superveleslalomu in kombinaciji.

Trener Grega Koštomaj je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil, da je Štuhčeva naredila napako v želji, da dobro smuča. "Na prvem pregledu je zadeva izgledala bolj pozitivno, mislili smo, da gre za poškodbo narastišča mišice ali stranske vezi. Smučala je še do restavracije, kjer smo poklicali reševalce. Želeli smo, da jo s helikopterjem prepeljejo v bolnišnico. Zaradi megle helikopterji nismo mogli leteti. Ilko so odpeljali z rešilcem do bolnišnice. Diagnoza je bila šok," je povedal Koštomaj.

Priznal je, da se jim je v tistem trenutku porušil svet, Štuhčeva pa jih je nato presenetila s pozitivno reakcijo. "Cilji so se spremenili. Najprej fokus na operacijo in potem čim bolj kvalitetna priprava na naslednjo sezono. Ilka je ostala v Švici, kjer bo opravila razgovore z doktorji," je nadaljeval Koštomaj. Kje in kdaj bo operirana, še ni jasno. Koštomaj je potrdil le, da bo operacijo opravil zdravnik, ki ji je operiral že pred leti poškodovano koleno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.