5. 1. 2018, 11:26 | Vir: STA

Ilka Štuhec je postala ena od zvezdnic nove olimpijske serije Gremo po zlato!

Blaž Vatovec
Ilka Štuhec je postala ena od zvezdnic nove olimpijske serije Gremo po zlato! (foto: Blaž Vatovec)

Uradni olimpijski kanal, ustanovljen na pobudo Mednarodnega olimpijskega komiteja za promocijo olimpijskega gibanja, je danes objavil novo serijo z naslovom Gremo po zlato oziroma Trending Gold, v kateri je ena od športnikov v fokusu tudi slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec. Skupaj s Švicarjem Luco Aernijem sta zvezdi dveh od sedmih epizod.

Serija Gremo po zlato v sedmih epizodah spremlja devet športnikov - olimpijcev med pripravami na zimske olimpijske igre v Pyeongchangu. Snemalci so posneli nekaj kandidatov za olimpijsko slavo na bližnjih igrah ter njihov način treninga in doživljanja športa.

Štuhčeva med drugim govori o smučarskih začetkih, družini, poškodbah in težkih treningih, ki so jo pripeljali do uspehov, oba z Aernijem sta snemalcem predstavila rojstni mesti, nato pa se po koncu lanske, šampionske sezone dobila na skupnem treningu v Italiji.

Mariborčanka je govorila tudi o tem, kako že malenkosti odločajo o zmagi, o pritiskih in drugih skrivnostih. Ter minuli sezoni, v kateri je osvojila naslov svetovne prvakinje v smuku ter mala globusa za smuk in kombinacijo. S tem se tudi dvodelna epizoda Štuhčeve in Aernija, svetovnega prvaka v alpski kombinaciji, konča in ne spremlja športnikov naprej na poti do zimskih iger.

Kot je znano, se je Štuhčeva konec oktobra med pripravami na olimpijsko zimo poškodovala, nato je v Baslu uspešno prestala operacijo sprednjih križnih vezi v levem kolenu. Poškodba je Štuhčevo stala celotne sezone 2017/18, tudi olimpijskega nastopa v Južni Koreji, kjer bi bila med favoritinjami za vsaj tri odličja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.