16. 2. 2024, 11:36 | Vir: STA

Ilka Štuhec ostala brez stopničk: usoden je bil trenutek nezbranosti

Profimedia

33-letnici je sprva kazalo dobro, nato pa ...

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je zelo odločno nastopila na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani v Švici. A ji je napaka po drugem merjenju vmesnega časa, ko jo je malce odneslo iz idealne linije, najverjetneje odnesla tudi stopničke.

Štuhčeva, ki je nastopila s startno številko deset, je ob prihodu v cilj za takrat vodilnima smučarkama, prvo mesto sta si delili Jasmine Flury iz Švice in Cornelia Hütter iz Avstrije, zaostala 33 stotink sekunde za začasni šesti čas.

Profimedia

Njeni vmesni časi na progi so bili zelo spodbudni (+0,06; +0,12; +0,65; +0,39). Je pa največ izgubila v zavoju takoj po drugem merjenju vmesnega časa, ko je za trenutek zašla iz najhitrejše smeri, napako je takoj popravila in pravilno izpeljala zavoj, a ji je hipec nezbranosti vzel odločilno prednost v boju za prve stopničke v sezoni.

Napaka je ni zmedla. Ohranila je zbranost in v predzadnjem in zadnjem odseku imela celo najhitrejši čas od vseh (-0,31; -0,05). Takoj za Mariborčanko je nastopila vodilna smučarka zime Švicarka Lara Gut-Behrami, ki je ob prihodu v cilj prevzela vodstvo za 21 stotink sekunde. Na startu je še manj kot 30 tekmovalk. Štuhec pa je trenutno deveta. Prehiteli sta jo tudi Priska Nufer iz Švice in Marta Bassino iz Italije.

V soboto bo na tem prizorišču na sporedu še en smuk, v nedeljo pa sledi superveleslalom. Gut-Behrami je ob odsotnosti prve zvezdnice karavane Američanke Mikaele Shiffrin, prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku zime. Odsotna je tudi Italijanka Sofia Goggia, ki je po hudi poškodbi na treningu predčasno že končala sezono.

Crans Montana gosti šesti in sedmi ženski smuk v sezoni. Nato bosta na sporedu le še dva. Goggia po petih od devetih smukov še zaseda mesto vodilne v seštevku discipline s 350 točkami. Druga je Avstrijka Stephanie Venier (-89 točk), tretja Gut-Behrami (-141).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol