N.A. | 28. 4. 2020, 12:02

Italijanski kolesar v času pandemije ohranja formo z dostavo pic

Photo by Vita Marija Murenaite on Unsplash

Kolesarju Umbertu Marengu, ki je za letos načrtoval udeležbo na slovitem italijanskem Giru, je novi koronavirus močno prekrižal načrte. Fant se je bil tako primoran znajti po svoje, formo ohranja kar z dostavljanjem pic v severnem predelu Torina.

Umbertu Marengu se je nenavadna ideja porodila, ko je s svojim dekletom užival v brezdelju in se pogovarjal o sladoledu.

"Našli smo slaščičarno, ki dostavlja sladolede, jaz pa sem pomislil, da nekdo morda išče dostavljalce," je dejal 27-letni kolesar, ki je nato navezal stik z županom, slednji pa ga je hitro povezal z delodajalcem, ki je iskal primeren kader: "Stranke so prezadovoljne! Posebej zaradi tega, ker se trudim povzpeti čez vse stopnice točno do njih, da bi ostal v čim boljši formi. Seveda je jasno, da to ne pomaga dovolj in je moj namen bolj pomagati skupnosti. Nadejam se podreti 'karantenski' rekord in med dostavo prevoziti 70 kilometrov v enem dnevu, kar ni niti polovica ene etape na Giru. Mi pa pomaga zbistriti glavo."

Njegova ekipa Vini zabu-KTM ne spada med najboljše v svetovni kolesarski eliti, zato so bili vsi člani presrečni, ker so se vseeno znašli med nastopajočimi, toda na njihovo žalost jim je koronavirus prekrižal načrte. Giro d'Italia bi se sicer moral začeti 9. maja.

Več športnih novic si preberite na Sportklub.si.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel