N.A. | 17. 5. 2020, 17:34

Iz nogometnih vod v politične: trener Liverpoola kot nemški kancler?

Profimedia

Izvršni direktor Borussie iz Dortmunda, Carsten Cramer, je dejal, da v Liverpoolovem trenerju Jürgenu Kloppu vidi zavidljiv politični potencial.

Trofejni trener Jürgen Klopp je pred odhodom k Anfieldu sedem sezon vodil Borussio iz Dortmunda, s katero je dvakrat osvojil Bundesligo, nemški pokal ter dva superpokala. Leta 2013 je ekipo pripeljal do finala Lige prvakov, kjer pa so morali priznati premoč Bayernu iz Münchna. 

"Klopp je v pogovoru z ljudmi neverjeten. Spominjam se njegovih besed po porazu Borussie v finalu Lige prvakov leta 2013. Ljudem je vrnil upanje v trenutku, ko so bili povsem na tleh. Njegova največja vrlina je to, da je, kakršen je. Mislim, da bi se lahko dokazal v politiki in morda celo postal kancler Nemčije," je poudaril Cramer.

Nemec je z Liverpoolom v prejšnji sezoni osvojil Ligo prvakov. Njegova ekipa pa je blizu tega, da prvič v zgodovini osvoji Premier League. Redsi so imeli v času prekinitve prvenstva 25 točk več kot drugouvrščeni Manchester City. Do konca sezone je še 10 krogov. 

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ