N.A. | 17. 5. 2020, 17:34

Iz nogometnih vod v politične: trener Liverpoola kot nemški kancler?

Profimedia

Izvršni direktor Borussie iz Dortmunda, Carsten Cramer, je dejal, da v Liverpoolovem trenerju Jürgenu Kloppu vidi zavidljiv politični potencial.

Trofejni trener Jürgen Klopp je pred odhodom k Anfieldu sedem sezon vodil Borussio iz Dortmunda, s katero je dvakrat osvojil Bundesligo, nemški pokal ter dva superpokala. Leta 2013 je ekipo pripeljal do finala Lige prvakov, kjer pa so morali priznati premoč Bayernu iz Münchna. 

"Klopp je v pogovoru z ljudmi neverjeten. Spominjam se njegovih besed po porazu Borussie v finalu Lige prvakov leta 2013. Ljudem je vrnil upanje v trenutku, ko so bili povsem na tleh. Njegova največja vrlina je to, da je, kakršen je. Mislim, da bi se lahko dokazal v politiki in morda celo postal kancler Nemčije," je poudaril Cramer.

Nemec je z Liverpoolom v prejšnji sezoni osvojil Ligo prvakov. Njegova ekipa pa je blizu tega, da prvič v zgodovini osvoji Premier League. Redsi so imeli v času prekinitve prvenstva 25 točk več kot drugouvrščeni Manchester City. Do konca sezone je še 10 krogov. 

Več športnih novic vas čaka na Sportklub.si. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.