Uredništvo | 19. 8. 2023, 17:24

Izjemen dan! Roglič premagal zadnji vzpon in stopil na najvišjo stopničko

Profimedia

Pred dirko po Španiji, ki se začenja 26. avgusta, je dopolnil zbirko zmag na več etapnih dirkah. 

Slovenski kolesar Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na zahtevni, zadnji etapi dirke po Burgosu, ki se je po 160 km končala s težkim vzponom na Lagunas de Neila, z zmago zanesljivo potrdil skupno zmago. V zaključnem vzponu posebne kategorije (7 km s povprečnim naklonom 8,5 odstotka) je ves čas nadzoroval konkurenta Adama Yatesa (UAE Emirates) in Aleksandra Vlasova (Bora-Hansgrohe), v zadnjih metrih pa je brez težav, vsaj tako je bilo videti, po kratkem pospeševanju prvič prečkal ciljno črto in tako na najlepši način potrdil skupno zmago dirke po Burgosu, navaja Sportklub.

Slovenski kolesarski as je pred dirko po Španiji, ki se začenja 26. avgusta, dopolnil zbirko zmag na več etapnih dirkah. Pred tem je namreč slavil na Giru, trikrat na Vuelti, na dirki Tirreno-Adriatico, na dirki po Baskiji, najboljši pa je bil tudi na dirki po Dofineji, dirki Pariz-Nica, dirki po Kataloniji, dirki UAE, dobil pa je tudi dirko po portugalskem Algavreju.

Roglič je nedavno slavil na Giru.

Roglič je nedavno slavil na Giru.

Profimedia

Kisovčana v boju za 4. skupno zmago na Vuelti čaka težek boj, saj bo imel hudo konkurenco. Njegov Jumbo-Visma bo namreč v Španijo pripeljal tudi zmagovalca Toura Jonasa Vingegaarda, v Španiji pa imajo resne načrte tudi lanski zmagovalec Remco Evenepoel, Geraint Thomas in Pogačarjev klubski kolega Joao Almeida.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol