J. Z. | 2. 10. 2022, 14:00

Izjemna priložnost za kolesarje: s Primožem Rogličem se lahko pomerite v vožnji navkreber!

Profimedia

Vsi ljubitelji kolesarstva si bodo lahko prihodnji teden izpolnili željo in se podali na vožnjo z olimpijskim prvakom. S tem pa bodo pomagali tudi mladim, ki potrebujejo finančna sredstva za ukvarjanje s športom. 

Primož Roglič skupaj z Novo KBM pripravlja dobrodelno kolesarsko vožnjo Zlati krog s Primožem Rogličem, ki bo potekala 9. oktobra v Mariboru. Začetek kolesarjenja bo na Trgu Leona Štuklja, ker pa je kolesarstvo ekipni šport, bo celoten izkupiček od prijavnih donacij namenjen dobrodelnosti: sredstva bodo namenili Fundaciji Primoža Rogliča.

Po končanem športnem delu bo sledil sprejem za vse sodelujoče na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo ob hrani in pijači nadaljevali z dobrodelno dražbo. Med drugim bo na dražbi tudi Primožev dres.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team Jumbo-Visma cycling (@jumbovisma_road)

Kolesarji bodo Zlati krog pričeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Starš, Ptuja (osvežitvena točka), Vurberka, Dupleka (osvežitvena točka) in nazaj na cilj v v Maribor. Osnovna trasa je dolga 61 kilometrov, tiste, ki bodo zmogli držati Primožev tempo, pa pri Vurberku čaka še "hitri krog", kjer se bodo lahko v dodatnih sedmih kilometrih s Primožem pomerili tudi v zahtevnejši vožnji navkreber.

Kam bodo šla zbrana sredstva?

Primož Roglič je v kolesarstvo zašel pozno in bolj po naključju. Ker se sam na srečo nikoli ni soočil s pomanjkanjem, ki bi krojilo njegovo športno pot, je želel podobne občutke omogočiti tudi drugim mladim športnikom. S partnerko Loro sta se v ta namen odločila, da ustanovita fundacijo. Fundacija Primoža Rogliča je bila ustanovljena za namen financiranja in spodbujanja razvoja kolesarstva pri osnovnošolskih otrocih. Prav tako pa želi Fundacija mladoletnim perspektivnim športnikom iz različnih športnih panog ob finančni zagotavljati tudi psihološko podporo. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord