12. 12. 2020, 17:36 | Vir: STA

Izključenega Timija Zajca bo na nedeljski ekipni tekmi zamenjal Peter Prevc

profimedia

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je prižgala zeleno luč za nastop četrtega slovenskega skakalca na nedeljski ekipni tekmi svetovnega prvenstva v poletih. Na tekmi bo tako nastopil nekdanji svetovni prvak Peter Prevc, ki bo zamenjal izključenega Timija Zajca, so potrdili pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je po današnji odločitvi vodje panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča izključila Timija Zajca po kritičnih izjavah, usmerjenih v delo glavnega trenerja Gorazda Bertonclja. Ta je nato podal predlog o izključitvi 20-letnika iz Hramš.

Po odločitvi, da Zajc zapusti ekipo na SP v poletih, je SZS na krovno mednarodno zvezo Fis naslovila prošnjo za nastop četrtega Slovenca na ekipni tekmi.

Pri Fisu so slovenski zvezi ugodili, tako da bo lahko registrirala enega skakalca za nedeljsko ekipno tekmo - izbrala je najboljšega slovenskega skakalca Petra Prevca.

Najstarejši od bratov Prevc bo tako dopolnil preostalo trojico Anže Lanišek, Bor Pavlovčič in Domen Prevc na nedeljski tekmi, potem ko je Jelar že zapustil planiški mehurček, kot je sam sporočil na družabnih omrežjih.

Danes je Jasnič v Planici sporočil, da je tudi Bertoncelj na lastno željo zapustil SP v Planici. Reprezentanco bo do konca prvenstva vodil njegov dosedanji pomočnik Robert Hrgota. O nadaljnjih ukrepih bo stroka odločala naslednji teden.

Ob 16. uri se bo danes začel drugi del posamične preizkušnje, po polovici tekme vodi Nemec Karl Geiger pred Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom in rojakom Markusom Eisenbichlerjem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.