E. Č. | 29. 3. 2024, 15:03

Bo moral navijač Janez zaradi selfija in poljuba na Ronaldovo lice na sodišče? Poglejte, kdo razmišlja o tožbi

Borut Živulović/BOBO

Kazen, ki jo je prejel, je bila smešno nizka, toda selfi z Ronaldom bi lahko imel za slovenskega nogometnega navdušenca kljub temu resne posledice. Grozi mu ... tožba!

Janez Kozelj, ki je po "avanturi" na zelenici stadiona v Stožicah že zaklenil svoj Instagram profil, je trenutno ena najbolj medijsko obleganih oseb v Sloveniji. Zaradi selfija s Cristianom Ronaldom, ki ga je za nameček na tekmi med Slovenijo in Portugalsko še poljubil na lice, je čez noč postal znan in prepoznaven. Znani Youtuber Pero Martić je namesto njega poravnal kazen v višini 250 evrov, okrepčevalnica Burek Olimpija mu je obljubila sedem brezplačnih burekov, gostoval je celo na Radiu 1. Toda vsi nad njegovo potezo niso bili navdušeni in ni nemogoče, da bo moral zaradi "napada" na Ronalda celo na ... sodišče!

Nogometna zveza Slovenije je izrazila zvrhano mero nezadovoljstva nad njegovim dejanjem. Za krovno nogometno organizacijo nikakor ni junak, marveč dejansko prestopnik, proti kateremu bodo morda sprožili celo zasebno tožbo, poroča Sportklub.

Pravne možnosti

"Kar se kazni tiče, je za njo v skladu z zakonodajo, pristojna policija. Kar pa se tiče vsega ostalega, kar se v tem trenutku dogaja okoli vdora na igrišče, pa smo kot Nogometna zveza Slovenije zelo zaskrbljeni predvsem zaradi odziva nekaterih medijev, ki iz prestopnika ustvarjajo junaka. Predvsem moramo vsi skupaj poudariti, da vdori na igrišče niso sprejemljivi predvsem iz varnostnih razlogov, saj predstavljajo potencialno nevarnost za športnike in druge obiskovalce, za varnost katerih odgovarjamo kot organizator prireditve. Izpostavljen dogodek bi lahko ob drugačnem razpletu povzročil tudi nepredstavljivo in morda nepopravljivo škodo," so v izjavi za javnost zapisali na Brdu pri Kranju, kjer domuje Nogometna zveza Slovenije.

Instagram/Janez Koželj

V nadaljevanju sporočila za javnost, ki si ga lahko preberete tudi na Sportklubu, piše še: "Namesto da bi slavili športnike ter njihove uspehe na igrišču, ki so na koncu tudi uspehi nas navijačev, se izpostavlja posameznika in dogodek, ki ga nogometna Evropa preganja kot kaznivega ali vsaj nezaželenega. Ob takih incidentih namreč športniki niso varni ne v nogometu, ne v košarki, rokometu in še kakšnem drugem športu. Kot organizator smo odgovorni za vse udeležence športnega dogodka, zato smo tudi v tem primeru dolžni preučiti vse pravne možnosti o morebitni zasebni tožbi proti omenjenemu prestopniku predvsem zato, da se prepreči morebitna tovrstna dejanja tudi v prihodnje. Za konec bi poudarili, da pustimo igrišče športnikom, da nas še naprej lahko navdihujejo s svojo igro, sami pa jih občudujmo s tribun."

Za še več zanimivih novic iz sveta športa obiščite spletno stran Sportkluba.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol