12. 4. 2024, 09:31 | Vir: STA

Janja Garnbret končala na vrhu kvalifikacij

Profimedia

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret je dobro začela drugo tekmo svetovnega pokala v sezoni, prvo v težavnosti. 

Slovenska šampionka Janja Garnbret  je v Wujiangu v kvalifikacijah končala na vrhu skupaj z Italijanko Lauro Rogora in domačinko Zhilu Luo; vse tri so osvojile po dva vrhova. V polfinale sta napredovala še Mia Krampl in Luka Potočar.

Garnbret je po zmagi na uvodni tekmi svetovnega pokala v balvanih v okrožju Keqiao v Shaoxingu na Kitajskem tudi na drugi tekmi v tej državi nadaljevala v istem slogu in v težavnosti končala na vrhu kvalifikacij.

V polfinalu bo od Slovenk nastopila tudi Mia Krampl, ki je na uvodni tekmi obstala v polfinalu. Tokrat je v kvalifikacijah zasedla 20. mesto.

Profimedia

Za las si je polfinalni nastop priplezal tudi Luka Potočar s 26. mestom, medtem ko je Martin Bergant tekmovanje že končal kot 51.

Najboljši Slovenec na uvodni tekmi sezone v balvanih Anže Peharc pa je že na poti v domovino. Kot so potrdili na slovenski zvezi, se je deveti s prve tekme sezone odločil, da bo tekmo v težavnosti izpustil, ker se želi v miru pripravljati na olimpijske kvalifikacije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol