R.S. | 3. 9. 2022, 21:49 | Vir: STA

Janja Garnbret lahko osvoji prav vse! Z rekordno podporo domačih navijačev je lahkotno priplezala pod vrh koprske stene, toda ...

Instagram/Janja Garnbret

Več kot polovico tekmovalk ni uspelo priplezati višje kot do polovice stene, 23-letnici je to seveda uspelo. Žal pa ni šlo vse po načrtih ...

Janja Garnbret je lovila svojo dvanajsto zmago po vrsti, deveto zaporedno letos. Tekmo v Kopru je končala na 2. mestu. Garnbretova je tako prekinila niz enajstih zmag oziroma osmih v sezoni. 

Uredništvo

Pred tekmo je bila favoritinja za zmago, v svetovnem pokalu je doslej nanizala že 54 stopničk, od tega 36 zmag, 14 v balvanskem in 22 v težavnostnem plezanju.

Uredništvo

Po Kopru bosta septembra sledili še dve tekmi v težavnosti svetovnega pokala v Edinburgu in Jakarti, kjer bo tudi dokončno znano, ali bo Janja Garnbret osvojila še peti naslov zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnosti, po letih 2016, 2017, 2018 in 2021.

Uredništvo

Z novo lovoriko bi se z osvojenimi skupno desetimi naslovi v končnih seštevkih sezone izenačila z rekorderko iz Francije Sandrine Levet.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord