T.L. | 3. 5. 2020, 08:18

Karizmatični Barkley izbral najboljše v zgodovini

wikipedia

Za nekdanjim najkoristnejšim igralcem lige NBA Charlesom Barklyjem je sijajna kariera, saj se je uveljavil kot eden najboljših krilnih centrov svoje generacije v omenjeni ligi. V sezoni 1992/1993 je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja rednega dela lige, enajstkrat je zaigral na Tekmi vseh zvezd, enajstkrat je bil tudi izbran v idealno postavo lige, od tega petkrat v prvo.

Danes je karizmatični Barkley morda še bolj znan po svojih stališčih in nagnjenosti k prepirom z drugimi igralci in televizijskimi obrazi. Tudi njegov izbor najboljših igralcev v zgodovini NBA ni minil brez kontroverznosti.

Charles Barkley je na prvo mesto, pričakovano, postavil šestkratnega prvaka lige Michaela Jordana. "Michael je številka ena, na drugem mestu je Oscar Robertson. Nato bi postavil Billa Russlla, Wilta Chamberlaina in Karima-Abdual Jabbarja, ne nujno v tem vrstnem redu. Ti se mi zdijo med seboj zelo izenačeni. Kobe Bryant je šesti, LeBron James je sedmi, potem pa sta tukaj Elgin Baylor in Jerry West," je izjavil Barkley.

"Veste, res imam rad LeBrona in način, kako on igra, toda mislim, da ne bi želel imeti ničesar z 'Bad Boysi' Pistonsov s konca osemdesetih," je dodal nekoč eden najboljših igralcev v ligi NBA.

Preberite še: "Vam povem, zakaj Jordan ni največji vseh časov?"

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel