9. 6. 2022, 20:35 | Vir: STA

Kateri slovenski športniki so najbolj prepoznavni?

Uredništvo

Razglasili so najbolj priljubljene, prepoznavne in marketinško zanimive slovenske športnike in klube.

Športno-marketinška konferenca Sporto, ki se je vrnila v staro predkoronsko izvedbo, je v Ljubljani ob koncu postregla še s priznanji za najbolj prepoznavne slovenske športnike in klube.

To so za leto 2021 nogometaši iz Maribora, košarkar Luka Dončić in plezalka Janja Garnbret.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Konferenca na stadionu Stožice 

Konferenca Sporto velja za vodilni športno-marketinški dogodek na širšem območju, letos pa se je vrnila v prestolnico po 18 letih, po drugi strani pa so se po 30 mesecih prisilnega koronskega premora vrnili tudi v tradicionalni obliki s pogovori v živo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SPORTO 2022 Stadium Experience (@sportoconference)

Za novost so prireditelji poskrbeli še s prizoriščem, saj so dogajanje umestili na stadion Stožice in vse skupaj poimenovali stadionska izkušnja.

Kdo je dobil največ točk?

Ob koncu konference so podelili tudi nagrade Sporto Brands za najbolj priljubljene, prepoznavne in marketinško zanimive športnike in klube, ki jih prireditelj dogodka razglasi v sodelovanju z agencijo Mediana. Za leto 2021 so jih dobili nogometni klub Maribor, ki je pri prepoznavnosti znamke dobil 99 točk, ter RK Celje Pivovarna Laško (prepoznavnost 87).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Maribor (@nkmaribor)

Pri posameznikih sta na prvih mestih košarkar Luka Dončić (100) in plezalka Janja Garnbret (97). Nagrade so dobili še kolesarja Primož Roglič (92) in Tadej Pogačar (88) oziroma smučarski skakalki Nika Križnar (92) in Urša Bogataj (87). 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord