N.A. | 2. 7. 2020, 11:57

Klopp samozavestno: V naslednji sezoni ne bomo branili naslova, napadli bomo novega

Profimedia

Liverpool bo svojo prvo tekmo po osvojitvi naslova odigral na Etihadu proti Manchester Cityu. Pred tem dvobojem je Jurgen Klopp govoril o tekmi in tudi o naslednji sezoni.

Trener Liverpoola je pred tekmo z Manchester Cityem dejal, da je na seznamu poškodovanih zgolj Joel Matip in da drugi trenirajo ter, da so na voljo za tekmo.

Ker je letošnja sezona odločena kar se tiče naslova je Klopp pred derbijem prejel največ vprašanj o naslednji sezoni in obrambi naslova. 

"V naslednji sezoni ne bomo branili naslova, napadli bomo novega. Do zdaj sem se naučil, da ko dosežeš vrh sledi samo še padec. City bo v naslednji sezoni močnejši, tako kot United, Chelsea ... Jasno je, da je City izjemna ekipa, da je United v odlični formi, tudi pri Chelseaju dobro delajo," je dejal Klopp. 

Nepisano pravilo je, da gredo prvaki skozi špalir pri moštvu pri katerem igrajo naslednjo tekmo po tem, ko potrdijo naslov. Pep Guardiola je prejšnji teden dejal, da njegovi nogometaši te tradicije ne bodo prezrli. 

"Mislim, da še nikoli nisem doživel česa takšnega. To je angleška tradicija in jaz to sprejemam. Kljub temu ne gremo na Etihad, da bi praznovali ampak da bomo igrali nogomet. A vsekakor je to lepa poteza," je dejal Klopp. 

Nemec je še enkrat spregovoril na temo praznovanja naslova in navijače še enkrat pozval, da ostanejo doma. 

"To je težaven čas za vse ljudi. Resnično, razumem čustva po 30 letih čakanja toda ne gre samo za čakanje. Večina naših navijačev je storila kar je bilo potrebno - slavili so doma. Prizori, ki smo jih videli niso to kar smo želeli videti. In to pravim prvič v življenju, ker to so ponavadi prizori, ki jih rad vidim toda preprosto zdaj ni čas za to."

V četrtek, 2. julija ob 21:15 si lahko nogometno poslastico med Liverpoolom in Cityjem ogledate na Sportklubu 2. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord