Darjo Hrib | 27. 1. 2020, 11:01

Kobe Bryant je v hčerki videl svojo košarkarsko naslednico (VIDEO)

Profimedia

Šokantna včerajšnja novica, da je Kobe Bryant umrl v helikopterski nesreči, je postala še bolj tragična v trenutku, ko so potrdili, da je bila z njim v helikopterju tudi njegova 13-letna hčerka Gianna.

Kobe in Gianna, vključno z Giannino soigralko, njeno mamo, očetom in trenerko, so bili na poti v športno akademijo Mamba, kjer naj bi Gianna igrala na košarkarski tekmi, Bryant pa bi jih vodil kot trener.

Gianna je bila, kot njen oče, strastna ljubiteljica košarke in Bryant je bil že od začetkov prostovoljni trener njene ekipe. Včasih je na Instagramu celo delil fotografije in videoposnetke njenih podvigov pod košem.

Ob nedavni objavi tekme, na kateri je igrala Gianna, je Kobe zapisal: "Gigi je vedno boljša in boljša."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gigi getting better every day #teammamba #mambacita #fade

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Gianna je sanjala, da bo nekoč igrala v ligi WNBA, zato jo je Kobe videl kot naslednico njegove košarkarske zgodbe, kar je leta 2018 potrdil tudi v intervjuju oddaje Jimmy Kimmel Live.

»Najboljši trenutek je, ko greva ven in pristopijo oboževalci, ona pa je ob meni,« je v intervjuju povedal Kobe. »In potem mi rečejo 'Moraš imeti fanta, ti in V morata imeti fanta. Moraš imeti nekoga, ki bo nadaljeval tvojo tradicijo, zapuščino. Potem pa Gianna reče 'Ej, saj bom jaz.',« je v smehu povedal Kobe. »In jaz rečem 'Tako je! Res boš.'«

Gianna je bila druga najstarejša hčerka, ki jo je Kobe imel z ženo Vanesso Laine Bryant. Najmlajša, Capri Kobe Bryant, je danes stara komaj 7 mesecev.

Nedavno tega je po spletu viralno zaokrožil posnetek Kobeja in Gianne, ko ji on med ogledom košarkarske tekme očitno razlaga vse podrobnosti kakovostne igre pod košem.

Gianno so pogosto klicali kar Gigi. Bila je nadvse tekmovalna. »Kot njen oče,« se je leta 2014 za New Yorker spominjal Kobe, kako sta skupaj z Gianno igrala igro Candyland, ko je bila ona stara komaj 3 leta.

Kobe ji ni želel prepustiti zmage samo zato, ker je otrok, ker je po njegovem mnenju tako ne bi naučil nobene koristne lekcije. Ni pa pričakoval, da bo mala Gigi poraz prenesla tako slabo in jezno zbila igro na tla. »Sr***e, ta mala je ista kot jaz,« je Bryant zaključil v smehu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Ne spreglejte še: Kobe Bryant: Trenutki, po katerih se bomo spominjali košarkarske zvezde