18. 6. 2024, 20:14 | Vir: STA

Nova slaba novica za slovensko košarkarsko reprezentanco

Facebook/Slovenska košarkarska reprezentanca

Prišlo je do poškodbe na večernem treningu. 

Slovenska košarkarska reprezentanca v Ljubljani nadaljuje priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, še vedno pa ni jasno, ali se ji bo pridružil tudi prvi zvezdnik Luka Dončić, ki je končal nastope v finalu lige NBA.

Dončić je po porazu na peti tekmi finala z Bostonom priznal, da je fizično načet od ostrega ritma tekem in nasprotnikove obrambe, ter dodal, da bo odločitev o nastopu v slovenski reprezentanci sporočil čez dva dni, ko ga v ZDA čakajo medijske obveznosti.

Profimedia

Selektor Aleksander Sekulić je novinarjem na popoldanskem treningu v dvorani Tivoli povedal, da zaradi časovne razlike iz ZDA še nima novic o Luki Dončiću ter dodal, da bo odločilni faktor pri njegovem prihodu ali odpovedi zdravstveni karton.

Tudi Vlatko Čančar je spregovoril nekaj besed o Dončiću. Najprej je priznal, da tekem sredi noči ni gledal, ampak si jih je zjutraj ogledal v posnetku, nato pa je dodal: "Nikomur ne moremo zameriti, če ne pride v reprezentanco, še posebej po taki sezoni, kot jo je imel Luka. Če Luka rabi počitek, naj si ga vzame."

Poškodba stopala 

Po treningu je iz slovenskega tabora prišla slaba novica. Zaradi poškodbe stopala je reprezentanco zapustil Tibor Mirtič. Poškodoval se je na ponedeljkovem večernem treningu, naslednje jutro je opravil zdravniški pregled, ki je pokazal stresni zlom druge stopalnice desne noge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Se pa je zato reprezentantom v Tivoliju pridružil Aleksej Nikolić, novi član Cedevite Olimpije, ki je dobil prost dan, saj je s partnerico postal očka hčerki Dori. V reprezentanci je trenutno trinajst igralcev: Miha Cerkvenik, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Mike Tobey, Vlatko Čančar, Jan Špan in Luka Ščuka.

Slovenija bo do odhoda v Pirej 30. junija odigrala tri prijateljske tekme. V nedeljo, 23. junija, se bo v Vilniusu pomerila z Litvo, dva dni kasneje se bo z istim tekmecem srečala v Stožicah, 28. junija pa jo v Ljubljani čaka še obračun z Brazilijo. Na olimpijskih kvalifikacijah bo Slovenija v skupinskem delu igrala s Hrvaško (2. 7.) in Novo Zelandijo (4. 6.), v primeru uvrstitve v polfinale pa se bo križala z Grčijo, Egiptom ali Dominikansko republiko.