O. T. | 5. 9. 2022, 16:41

Ali je za poraz krivo neigranje Gorana Dragića?

Bobo/fotomontaža

Naši reprezentanti so doživeli prvi poraz na EuroBasketu 2022. Boljši od njih so bili igralci Bosne in Hercegovine. Ali je Goran Dragić sprejel napačno določitev, ko se je ponovno pridružil reprezentanci?

Slovenija je slavila na prvih dveh tekmah, predvsem sobotna tekma proti Madžarski je bila glede na rezultat in prikazano igro zgolj formalnost. Proti Bosni in Hercegovini pa se je zalomilo. Edini, ki je izstopal z dobro igro, je Klemen Prepelič (12 točk, met 4,6 ). Vsi se sprašujejo, kje tiči razlog za poraz. Mnogi namigujejo, da je za to kriv slab odnos med Goranom Dragićem in selektorjem Aleksandrom Sekulićem. Mnogim, ki so spremljali tekmo, ni jasno, zakaj Goran Dragić v drugi četrtini sploh ni stopil na parket. Že v prvi četrtini je dosegel 7 točk, 5 skokov in podelil 7 asistenc ter bil na koncu drugi strelec Slovenije.

Fiba

Tudi Klemen Prepelič je dal vedeti, da energija znotraj ekipe ni rožnata in bil vidno nezadovoljen. "Blamaža, nova slaba predstava z naše strani od začetka tekme. Bosanci so začeli verjeti, da lahko zmagajo. Krivi pa smo si sami. Preveč individualne igre, preveč zaspanosti. Oni pa so bili energični, kar se je odrazilo v nepričakovanem porazu," je izjavil za 24ur.

Dragić obsedel na klopi. Selektor odgovarja ...

Sekulić se je odločil, da enakomerno razporedi minutažo med igralce in posledično je Dragić obsedel na klopi, kar je bilo mogoče usodno za poraz. Slednji ni skrival nezadovoljstva in na vprašanje novinarja, zakaj ni dobil večje minutaže, odgovoril: "Vprašajte selektorja."

Tudi Luka Dončić je izrazil nezadovoljstvo nad prikazano igro. "Govorimo o osmini finala pa to, a? Ajde, v p*** mater! V p*** mater, kar nekaj vnaprej govorimo!"

Naši bodo novo priložnost za zmago iskali na jutrišnji tekmi proti Nemcem, ki bo na sporedu ob 20:45.

Nemci so zaenkrat edina neporažena ekipa na prvenstvu, kar definitivno ni voda na mlin našim reprezentantom. Obenem pa igrajo na domačem terenu. Upajmo, da jim bo dan počitka dobro del in se bo pozitivna energija vrnila v ekipo.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ