J. B. | 6. 4. 2023, 10:16

Ameriškim novinarjem ni bilo nič jasno: Luka Dončić stopil pred sedmo silo in spregovoril v ... slovenščini! (poglejte, zakaj)

Profimedia

Ljubljančan zna navduševati tako in drugače. In na košarkarskih parketih in na tiskovnih konferencah.

Dallas je v noči s srede na četrtek v ligi NBA premagal Sacramento (123:119) in ostal v igri za preboj v končnico. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je imel dober večer, dosegel je 29 točk in v statistiko dodal 10 skokov za naslednji dvojni dvojček v karieri.

Po tekmi je bilo v taboru Dallasa kakopak veselo, dobro razpoložen pa je pred novinarje stopil tudi Luka Dončić. Ljubljančan je na tiskovni konferenci po tekmi presenetil številne in poskrbel, da so se ameriški novinarji zgolj začudeno spogledovali. Zvezdnik Dallasa je med drugim spregovoril tudi v ... slovenskem jeziku!

"Zelo vesel sem, da so Slovenci tukaj - tako predstavniki zveze kot navijači. Ne samo zato, ker se je zložilo tako, da me podpirajo na res pomembnih tekmah, ampak že to, da imamo lahko sredi Dallasa slovensko noč in slovenske goste, je res super. Zelo sem ponosen in zelo me veseli, da se to v teh dneh dogaja," je na vprašanje novinarja časnika EkipaSN v maternem jeziku odgovoril Luka Dončić.

Profimedia

Dodajmo, da bo prihajajoča tekma s Chicagom, za katerega je do prestopa v Milwaukee igral Goran Dragić, minila v znamenju poslovnega sodelovanja med Dallasom in Teksasom, na sporedu bo tako imenovani slovenski večer.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol