20. 4. 2022, 11:54 | Vir: STA

Astronomska kazen: neprimerno se je odzval na provokacije

Profimedia

Navijači nekdanjega kluba so mu pripravili dobrodošlico, ki jo je pričakoval, ne pa tudi lepo sprejel.  

Bostonski navijači so Kyrieja Irvinga v dresu Brooklyn Nets v prvem krogu končnice vzhoda severnoameriške lige NBA proti nekdanjemu klubu Bostonu sprejeli z žvižgi, ki so se vrstili tudi med tekmo. Igralec je domačim navijačem vrnil sredi tretjega dela igre z dvignjenim sredincem. Liga mu je zato naložila 50.000 dolarjev (46 tisoč evrov) kazni.

Celtics so v Bostonu tesno premagali Nets s 115:114, soigralec nekdanjega slovenskega kapetana Gorana Dragića pa je zaradi neprimerne geste, ki jo je pospremil še z vrnjenimi žaljivkami navijačem Bostona, dočakal kazen vodstva lige.

Tako se je norčeval iz domačih navijačev. Očitno je, da mu ni vseeno, kaj si mislijo njegovi nekdanji podporniki. 

Dvoboj v Bostonu je odločil Jayson Tatum s košem ob zaključku igralnega časa. Prvi strelec dvoboja je bil prav Kyrie Irving z 39 točkami, Dragić pa je bil s 14 točkami tretji strelec gostov.

Irving je na igrišču največ pokazal v odločilni zadnji četrtini, ko je nanizal 18 točk. Nekateri ameriški mediji že navajajo možnost, da ga bo še glasnejši "sprejem" navijačev pričakal tudi v noči na četrtek na drugi tekmi končnice v Bostonu. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ