J. B. | 12. 9. 2022, 11:18

Bizarno! Košarkarski svet se čudi redko videnemu dogodku: so na delu višje sile!?

FIBA

Niti najbolj izkušeni športni navdušenci ne pomnijo tako bizarnega dogodka. V nedeljo se je na evropskem prvenstvu v Nemčiji zgodilo nekaj neverjetnega.

V nedeljo so bile na evropskem prvenstvu v košarki odigrane štiri tekme. Dve sta postregli z velikim presenečenjem: Finci so izločili Hrvate, Srbi, eni glavnih favoritov za končno zmago, so morali senzacionalno priznati premoč Italiji. Poljska je medtem premagala Ukrajino in si priigrala četrtfinalno tekmo s Slovenijo. Med osem najboljših se je prebila tudi Grčija, čeravno se je dodobra in precej nepričakovano namučila na obračunu s Češko.

Čehi pokvarili popolno "zaroto"

Medtem ko v košarkarskem svetu pričakovano najbolj odmeva poraz Srbije, ki so ga tamkajšnji mediji brez kančka milosti označili za redko viden debakel, je naravnost bizaren podatek, da so se kar tri od štirih nedeljskih tekem - verjeli ali ne - končale z identičnim rezultatom! Finska je Hrvaško premagala s 94:86. Poljska je bila od Ukrajine boljša s 94:86. Pa Italija - Srbija? Uganili ste. Rezultat 94:86! In to še ni vse. Tudi na tekmi med Grčijo in Češko je le malo manjkalo, pa bi bil rezultat prav tako 94:86. Popolno košarkarsko "zaroto" so pokvarili Čehi z enim košem preveč (94:88).

Livescore

Da so uporabniki družbenih omrežij hitro skočili na noge, ni presenetljivo. S kančkom humorja so začeli širiti namigovanja, da so v Nemčiji očitno na delu višje sile, da bi lahko govorili o pravi košarkarski zaroti. A tudi to je  šport. Igra strasti, čustev, velikokrat velikih presenečenj in, kot smo se lahko vnovič prepričali, tudi neverjetnih naključij.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord