16. 9. 2023, 10:40 | Vir: STA

Na Blejskem jezeru spektakel v čast Luki Dončiću: se ga bo udeležil tudi slovenski zvezdnik?

Posnetek zaslona

Organizatorji so na dogodek povabili Dončića, ki se je pred meseci na Bledu tudi zaročil.

Blejsko jezero bo danes prizorišče posebnega košarkarskega dogodka. Na plavajočem igrišču bo potekal mednarodni turnir 3x3 za mlade, v sklopu dogodka pa bodo predstavili tudi košarkarsko supergo Luka 2 Lake Bled.

"Košarkarski živžav" v slovenskem turističnem biseru se je začel ob 9.30, ko je bila na sporedu NBA-klinika, kjer je 25 otrok vadilo košarko pod okriljem trenerja iz severnoameriške lige NBA, nato je sledil mednarodni turnir v košarki 3x3 do 17 let.

Poleg košarkarskih tekem si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi legendarni pokal Larryja O'Briena, prestižno nagrado, ki se podeljuje prvakom v severnoameriški ligi NBA, kjer v dresu moštva Dallas Mavericks blesti Dončić.

Dončić na Bledu?

Spektakla Luka 2 Lake Bled se na žalost ne bo udeležil najbolj prepoznaven slovenski športni zvezdnik. Čeprav so organizatorji upali, da bo prišel, so sporočili, da Dončića na Bledu ne bo in dodali, da pošilja pozdrave. 24-letnik trenutno okreva po poškodbi po nedavnem svetovnem prvenstvu na Japonskem in Filipinih ter v Indoneziji, kjer je Slovenija zasedla sedmo mesto.

Organizatorji so poudarili smernice za prevoz do prizorišča, saj je parkiranje v bližini Bleda omejeno. Zato ponujajo brezplačne prevoze z vlakom in avtobusi ter možnost parkiranja na letališču Lesce.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol