20. 4. 2022, 08:35 | Vir: STA

Bo Dončić pomagal svojemu moštvu na naslednji tekmi?

Profimedia

Po dveh tekmah v Teksasu je izid v zmagah poravnan na 1:1, naslednja dvoboja bosta v olimpijskem Salt Lake Cityju.

Luka Dončić, ki je zaradi poškodbe mečne mišice v dresu Dallas Mavericks izpustil uvodni tekmi končnice lige NBA proti Utah Jazz, naj bi se vrnil na tretji tekmi.
 
Ameriški mediji poročajo, da naj bi se Dončić vrnil na parket že na tretji ali četrti tekmi prvega kroga končnice proti Utah Jazz. Slovenec je izpustil prvi tekmi zaradi poškodbe leve mečne mišice, ki jo je utrpel na zadnji tekmi rednega dela sezone 10. aprila proti San Antonio Spurs.

Tako je pred drugo tekmo po ogrevanju navdušil mlade oboževalce in jih nagradil s parom svojih košarkarskih čevljev. 

Poškodba se ob rehabilitaciji izboljšuje

Treningi v naslednjih dveh dneh bodo dali odgovor, kdaj se bo 23-letni prvi zvezdnik Dallasa spet lahko vrnil na igrišče. Iz tabora Dallasa so zadnjo objavo glede Dončićeve poškodbe izdali prejšnji torek, ko so sporočili, da nimajo časovnice za njegovo vrnitev po poškodbi.

Dončić je sicer po poškodbi redno treniral po prilagojenem programu, budno spremljal uvodni tekmi s klopi, ob prekinitvah med tekmama celo nekajkrat vrgel na koš in ni dvoma, da se želi čim prej vrniti v igro, še pišejo ameriški mediji. Vendar morajo pri Dallasu upoštevati, kaj je glede zdravja najboljše za njegovo dolgoročno prihodnost v klubu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol