R. K. | 9. 4. 2023, 09:28 | Vir: STA

Bo moral klub Luke Dončića zaradi neprimernega ravnanja na tekmi plačati kazen?

Profimedia/fotomontaža

Med košarkarskimi navdušenci še vedno odmeva nenavaden poraz, ki ga je na zadnji tekmi doživela ekipa najboljšega slovenskega košarkarja. Dogodek zdaj preiskujejo tudi vodlni v ligi.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je sprožilo uradno preiskavo odločitev Dallas Mavericks, ki so pripeljale do poraza s 112:115 proti Chicago Bulls. Strokovni štab zasedbe iz Teksasa se je odločil, da v igro ne bodo poslali nekaj ključnih igralcev, tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić je igral le dobrih 12 minut. Dallas je s porazom ostal brez možnosti za preboj v končnico letošnjega prvenstva.

Profimedia

Nalašč končali med najslabšimi?

"NBA je danes začela preiskavo dejstev in okoliščin v zvezi z odločitvami in vedenjem ekipe Dallas Mavericks na tekmi Chicago Bulls - Mavericks, vključno z motivi za ta dejanja," je v soboto popoldne dejal tiskovni predstavnik lige NBA Mike Bass.

Dallas je po porazu ostal tudi brez teoretičnih možnosti za nastop v dodatnih kvalifikacijah, tako imenovanem turnirju play-in. Ker bo franšiza iz Teksasa sezono končala med najslabšimi ekipami lige NBA pa se ji ponujajo možnosti za boljši izbor na naboru mladih igralcev lige NBA.

Profimedia

Pred leti jih je kazen že doletela

Trener Dallas Jason Kidd je potezo označil za "organizacijsko odločitev", da ostane večina redne rotacije Dallasa na klopi, izbiro pa pripisal lastniku Marku Cubanu in generalnemu direktorju Nicu Harrisonu.

Portal ESPN še navaja, da je lastnik Dallasa Cuban leta 2018 že plačal kazen v višini 600.000 dolarjev, ker je javno priznal, da so Mavsi namerno izgubili tekmo. Pravila lige NBA namreč vsebujejo tudi ukrepe proti lastnikom, ki "poskušajo izgubiti ali nadzorovati rezultat tekem". Dallas zadnja tekma sezone čaka v nedeljo ob 21.30, ko bodo tekmeci San Antonio Spurs.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol