27. 4. 2022, 19:53 | Vir: Sportklub

Čaka nas spektakel: po ENAJSTIH letih Stožice spet polne za Olimpijo!

Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Bodo zmaji nadaljevali zmagoviti niz, ki traja že devet tekem? Začeli so ga 2. februarja prav proti naslednjemu nasprotniku - Bursasporju.

V sredo ob 20. uri bodo v četrtfinalu EuroCupa poskušali storiti naslednji korak proti uvrstitvi v Evroligo. “Čaka nas spektakel pred polnimi Stožicami. Z ekipo smo si to s predstavami v zadnjih mesecih tudi zaslužili. Čaka nas izjemna ekipa Burse, ki po mojem mnenju poleg nas trenutno igra najboljšo košarko v EuroCupu,” je uvodoma na druženju z mediji povedal kapetan kluba Jaka Blažič.

Na zadnji tekmi proti Bursaporju so zmaji slavili.

Na zadnji tekmi proti Bursaporju so zmaji slavili.

NK Cedevita Olimpija

"Šesti igralec" - najpomembnejši člen?

Pretekli teden je Partizan nastopil pred polnimi tribunami svojih navijačev, a so kljub pomoči "šestega igralca" doživeli poraz. Košarka je prvič spet napolnila tribune pretekli teden, a kako se bodo odrezali zmaji tokrat, ko so po enajstih letih razprodali Stožice?

Pomembno je, da ima vsa ekipa skupen cilj, to je zmaga. Vsak posameznik se mora podrediti ekipi. Verjamem, da bo publika naš šesti igralec. Prejšnji teden smo izkusili, kako lepo je igrati pred polnimi tribunami. Mislim, da bo v sredo še boljše vzdušje,” je odvrnil Jaka Blažič, prvi strelec Cedevite Olimpije v skupinskem delu in dodal: “Upam, da bomo leteli na krilih navijačev.”

Taktiko kovali že od četrtka

Po nizu zmag, vedno večjem številu gledalcev in skorajdane zgodovinskih uspehih, se zmaji zavedajo, da naslednja tekma ne bo mačji kašelj. V Stožicah se bosta pomerili ekipi, ki sta ta hip najbolj "vroči" v evropskem pokalu. “Ne pomnim, kdaj sem se nazadnje taktično toliko pripravljal na eno tekmo. Vse potegne za sabo evforija, ki vlada v Ljubljani. Imamo načrt, ki ga pripravljamo od četrtka naprej,” še pravi kapetan.

Več o zadnji tekmpi Cedevite Olimpije lahko preberete na Sportklubu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord