4. 5. 2022, 21:30 | Vir: STA

Cedevita Olimpija do zmage, kdo bo naslednji nasprotnik?

Cedevita Olimpija

Slovenski košarkaši so premagali Igokeo in izpolnili osnovni cilj sezone.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v drugi tekmi končnice lige Aba premagali Igokeo s 74:69 in se uvrstili v polfinale lige Aba. Serijo na dve zmagi proti Igokeji so zaključili po drugi tekmi danes v Laktaših pri Banjaluki, kjer so slavili s 74:69.

Cedevita Olimpija bo v polfinalu prav tako na dve zmagi igrala z najboljšo ekipo rednega dela Crveno zvezdo. Prva tekma je na sporedu v Beogradu v četrtek, 12. maja, druga v Ljubljani v ponedeljek, 16. maja, morebitna tretja pa 20. maja.

Igokea nazadnje izgubila konec januarja

Cedevita Olimpija je dobila še četrti obračun z Igokeo v tej sezoni. Uspešna je bila na obeh tekmah rednega dela, zanesljivo pa je dobila tudi sobotno prvo tekmo v Tivoliju (93:79). Hkrati je le ena od treh ekip v ligi Aba poleg Partizana in Budućnosti, ki so zmagale v Laktaših. Pred tekmo s Cedevito Olimpijo je imela Igokea doma pet zaporednih zmag; nazadnje je izgubila konec januarja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cedevita Olimpija (@kkcedevitaolimpija)

Izpolnjen cilj sezone

Ljubljančani so z uvrstitvijo v polfinale izpolnili osnovni cilj sezone, hkrati pa so si zagotovili prepotrebne dneve odmora pred začetkom četrtfinalne serije lige Nova KBM s Krko ter polfinalom s Crveno zvezdo.