J. B. | 30. 10. 2022, 13:17

Čustvena izpoved Zmaga Sagadina o svoji veliki izgubi: "Hudo mi je... Bila je dobra oseba. Prehitro se je poslovila!"

Profimedia

Legendarni trener, ki je pomagal vzgojiti številne zvezdnike slovenske košarke, se pripravlja na častitljivi jubilej, ob tem pa priznava, da v njegovem življenju že nekaj časa zeva velika čustvena luknja.

Zmago Sagadin velja za enega najboljših, če ne celo najboljšega slovenskega košarkarskega strokovnjaka vseh časov. Kot trener Olimpije je dosegal vrhunske rezultate na evropski ravni, kot mentor je v svet izstrelil številne vrhunske košarkarje.

Vse to mu je uspelo s trdim delom in železno roko, zaradi česar pri vseh ni bil ravno priljubljen. Še več, veljal je za svojevrstnega košarkarskega tirana, kar seveda vsem ni bilo po godu.

Danes Zmago Sagadin uživa v pokoju in se pripravlja na veliki življenjski jubilej. Naslednji teden bo praznoval 70. rojstni dan, ki pa ga bo dočakal brez osebe, ki mu je pomenila vse. Pred tremi leti je za posledicami bolezni umrla njegova žena Majda, Sagadin pa je v intervjuju za Sportklub priznal, da mu je še vedno hudo in da še vedno ni prebolel te velike izgube. 

Žal mu je, da ob njem ne bo žene Majde

"Preživel bom umirjen rojstni dan. Trenutno sem kar dobrega zdravja. Rad sem z vnukinjo v Ljubljani. Veselim se tudi obiska Londona, kjer imam vnuka. Ponosen sem na svojo družino. Na hčerko in sina. Žal mi je le, da ob tokratnem jubileju ob meni ne bo žene Majde. Prehitro se je poslovila. Bila je dobra oseba. Hudo mi je," je za Sportklub priznal Zmago Sagadin.

Bila je čudež

Legendarni trener se je v nadaljevanju še dodatno priklonil svoji pokojni soprogi: "Za vsakim uspešnim moškim stoji močna ženska. Imel sem dve. V otroštvu in mladosti je bila to mama. Ko sem imel krizo, me je spodbujala. Ko sem bil poškodovan, me je gladila. Ko pa sem bil len, me je s kavča nagnala na igrišče. Usmerjala me je in me naučila samodiscipline. Nato pa … Žena Majda. Čudež. Težko najdem besede, s katerimi bi opisal izjemnost svoje pokojne soproge. Držala je štiri vogale hiše, vzgajala otroka in mi ob tem znala stati ob strani. V dobrem in slabem. Če ne bi bilo mame in žene, Zmago Sagadin nikoli ne bi bil uspešen trener."