J. B./STA | 6. 2. 2023, 09:02

Dallas končno dojel, da ne zmore vsega sam, Luka Dončić bo dobil zvezdniškega (in kontroverznega) soigralca

Profimedia

Zunaj igrišč počne stvari, ki dvigujejo prah, med drugim podpira eno najbolj neverjetnih, pravzaprav eno najbolj butastih teorij v zgodovini človeštva. Toda kot košarkar je izjemen. Po novem bo pomagal slovenskemu zvezdniku.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo pri ekipi Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA dobil soigralca z zvezdniškim statusom. Kot poročajo ameriški mediji na čelu s poznavalcem prestopnih dejavnosti v NBA Adrianom Wojnarowskim iz ESPN, bo član Dallasa postal Kyrie Irving, doslej košarkar moštva Brooklyn Nets.

Kot je poročal Wojnarowski, bo Dallas v zameno za Irvinga k mrežicam poslal Doriana Finney-Smitha, Spencerja Dinwiddieja, izbor v prvem krogu nabora 2029 ter izbora v drugem krogu naborov 2027 in 2029.

Irving je v tej sezoni za Nets v povprečju dosegal 27,1 točke, 5,1 skoka in 5,3 podaje na tekmo. K Dallasu prihaja tudi krilni center Markieff Morris, ta je v povprečju v tej sezoni imel 3,6 točke in 2,2 skoka.

Res verjame, da je Zemlja ravna?

Čeprav Irving velja za izjemnega košarkarja, ki je bil leta 2006 prvak lige NBA, dve leti pred tem pa tudi svetovni prvak z ZDA in najkoristnejši igralec turnirja v Španiji, vsi nad njegovim napovedanim prihodom v Dallas niso navdušeni.

Profimedia

Gre tudi za precej kontroverzno osebo, ki je v preteklosti dvigovala veliko prahu tako s svojim (neprimernim) obnašanjem kot tudi nevsakdanjimi pogledi na svet. Med drugim Irving spada med tiste, ki so - verjeli ali ne - prepričani, da je Zemlja ravna in ne okrogla ...

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec