23. 5. 2022, 09:28 | Vir: STA

Dallas znova dobil kazen vodstva lige: za kaj gre?

Profimedia

Za novo kazen je ekipa Luke Dončića izvedela le nekaj ur pred tretjo tekmo finala zahodne konference. Jih je ta informacija vrgla iz tira?

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je klubu Dallas Mavericks Luke Dončića še tretjič naložilo kazen iz istega razloga: preveč živahne klopi.

Liga je še tretjič Dallasu izrekla kazen - tokrat že 100.000 dolarjev. Ekipa je zanjo izvedela nekaj ur pred tretjo tekmo finala zahoda proti Golden State Warriors, ki so nato zmagali s 109:100.

Cuban se zaradi kazni ne bo sekiral

Pred tem je predsednik ligaških operacij lige NBA Byron Spruell že dvakrat kaznoval Dallas zaradi "neustreznega vedenja ekipe na klopi". Prvič so morali pri teksaški ekipi odšteti 25.000, drugič pa 50.000 dolarjev (približno 24 oziroma 47 tisoč evrov).

Milijarder Mark Cuban, lastnik Dallasa, se bržkone zaradi teh kazni ne bo preveč sekiral, prav tako ne bo spremenil svoje navade - da večkrat rad zaide na igrišče.

Gostujoči trener Steve Kerr je dejal, da ga dogajanje na oziroma ob klopi Dallasa prav nič ne moti, dokler ne vpliva na igro. Gledalci so mnogokrat preblizu parketu in lahko se zgodi to, kar se je Stephu Curryju na spodnjem posnetku.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol