Uredništvo | 15. 6. 2023, 15:26

V Stožicah prva tekma slovenske ženske reprezentance v košarki: "Ta ekipa je zelo močna"

Fiba

Začelo se je 39. evropsko prvenstvo v košarki za ženske, ki ga gostita Slovenija in Izrael. Prva tekma slovenske reprezentance je na sporedu danes ob 18. uri.

Kot poroča SportKlub, so organizatorji za prvo tekmo slovenske reprezentance, ki bo danes ob 18. uri, pripravili bogat program ter številna presenečenja za gledalce. Predvsem pa je s stališča ekipe pomembno to, da bodo slovenski navijači poskrbeli za odlično vzdušje.

Fiba

Slovenske športnice bodo na četrtem zaporednem prvenstvu lovile svojo najvišjo uvrstitev, za to pa bo zelo pomembna tudi prva tekma z Veliko Britanijo.

Poleg domače reprezentance, ki bo skušala unovčiti prednost domačega igrišča, bo v skupinskem delu v Ljubljani sodelovalo še sedem ekip.

V izločilnih bojih pa se bodo iz Tel Aviva v Ljubljano preselile še štiri ekipe. Finale bo na sporedu 25. junija zvečer, v Ljubljani pa se bodo na isti dan, vendar v popoldanskem terminu, delile tudi vozovnice za olimpijske igre v Parizu prihodnje leto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Dnevni program v dvorani Stožice bo v skupinskem delu obsegal štiri tekme. Prva tekma se bo vse dni skupinskega dela začela ob 12.15, druga tekma bo na sporedu ob 15. uri, tretja ob 18. uri in zadnja ob 20.45. Z eno vstopnico si navijači lahko ogledajo dve tekmi, bodisi popoldanski ali večerni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Vsi prijatelji športa vabljeni na prvo tekmo

Direktor prvenstva Emir Haskić je za SportKlub dejal, da se je ekipa organizatorjev maksimalno potrudila, da bo EuroBasket za dekleta nadstandarden dogodek za Slovenijo in Mednarodno košarkarsko zvezo.

"Vse prijatelje športa, predvsem pa mlade, bi rad povabil najprej na prvo tekmo, kjer pripravljamo veliko pestrih animacij za gledalce, pozneje pa seveda na ogled vseh tekem slovenske reprezentance v živo," je med drugim dodal.

Ekipe 39. EuroBasketa so v predtekmovanju razdeljene v štiri štiričlanske skupine. Dve se bosta merili v Tel Avivu in dve v Ljubljani. Vse tekme v Sloveniji bodo igrali v ljubljanski dvorani Stožice. Poleg predtekmovalnega dela bo v Ljubljani odigran celoten finalni del, od vseh četrtfinalnih tekem dalje pa vse do velikega finala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol