5. 5. 2022, 08:16 | Vir: STA

Dončić znova najboljši na tekmi

Profimedia

Tudi na drugi tekmi v Arizoni 23-letni slovenski zvezdnik blestel. Naslednja, tretja tekma serije, bo v Teksasu.

Košarkarji Dallas Mavericks so v polfinalu zahodne konference severnoameriške lige NBA proti najboljši ekipi rednega dela Phoenix Suns v boju na štiri zmage izgubili tudi drugo tekmo v Arizoni. Potem ko so na prvi kljub 45 točkam Luke Dončića klonili s 114:121, je bil Phoenix danes še bolj zanesljiv in zmagal s 129:109. Dončić je tokrat dosegel 35 točk.

Tudi na drugi tekmi v Arizoni je imel 23-letni slovenski zvezdnik, ki je za Dallas dosegel 35 točk, pet skokov, sedem podaj in ukradel eno žogo, premalo pomoči pri soigralcih.

Od sezone 1997 so le trije igralci v prvem polčasu zaporednih tekem imeli vsaj 24 točk. Eden izmed njih je tudi slovenski fenomen. 

Dončić v besednem dvoboju z navijačem

Potem ko so gosti ob polčasu vodili s 60:58, v drugem delu niso zmogli več slediti nasprotniku. V žaru igre se je Dončić tokrat na tekmi med hojo v slačilnico celo zapletel v besedni dvoboj z enim od domačih navijačev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport)

Prvi strelec gostiteljev je bil Devin Booker s 30 točkami, poleg tega se je na drugi tekmi v dresu Phoenixa razigral tudi Chris Paul. Potem ko je v uvodnih treh četrtinah skupaj zbral 14 točk, je v zadnji zablestel in z novimi 14 skupno tekmo končal pri 28 točkah. Paul, sicer 12-kratni udeleženec tekme zvezd All-Star, ki bo v petek dopolnil 37 let, je skoraj sam v zadnjem delu igre poskrbel, da so sonca zanesljivo zmago pripeljala do konca.

Dončić je po tekmi povedal, da mora Phoenix zmagati štirikrat, da se bo serija zaključila. "Ni še konec. Gremo nazaj domov, kjer so naši vrhunski navijači. Tako, da verjamemo do samega konca."

Če upoštevamo še tekme rednega dela, je bila to za Phoenix že enajsta zaporedna zmaga nad Dallasom.

Tretja tekma konferenčnega polfinala bo v petek v Teksasu

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ