Š. T. | 9. 2. 2023, 09:40 | Vir: STA

Luka Dončić s klopi spremljal čarovnije novega člana ekipe

Profimedia/Twitter/Dallas Mavericks/fotomontaža

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so v gosteh premagali ekipo Los Angeles Clippers s 110:104, čeprav na tretji zaporedni tekmi ni igral naš košarkarski as.

Slovenski košarkarski zvezdnik je lahko mirno spremljal svoje soigralce, ki so se veselili zmage na zahtevnem gostovanju v Los Angelesu. 

Zaradi poškodbe gležnja Luke Dončića še vedno ni v ekipi, izpustil je tretjo zaporedno tekmo, se je pa izkazala nova okrepitev Mavericksov Kyrie Irving.

Profimedia

Nekdanji zvezdnik moštva Brooklyn Nets je odigral prvo tekmo za Dallas in bil prvi strelec. K zmagi je prispeval 24 točk, štiri skoke in pet podaj v 36 minutah igre.

"Šele danes sem ga prvič videl, saj sem bil pred tem v Dallasu, a je super. Vidite lahko, kako dober je. Mislim, da bo z njim prav zabavno," je v pogovoru za ESPN povedal Dončić.

"Pričakovanja so zdaj večja ... Samo poskrbeti moramo, da bo delovalo in mislim, da bo," je dodal Dončić.

Irvingov točkovni izkupiček je bil najboljši na tekmi, enako število točk je na drugi strani dosegel tudi Norman Powell. Pri Dallasu je Tim Hardaway dodal 19 točk, Reggie Bullock pa 18.

Irving se je v Dallas preselil iz Brooklyna, prestop so izvedli v nedeljo, danes pa je dobil prvo priložnost. Navijači pa bodo morali na njegovo težko pričakovano sodelovanje z Dončićem še počakati. 

Po poročanju spletne strani lige NBA se je Ljubljančan že pridružil ekipi v Los Angelesu in bo najverjetneje že nared za nastop na naslednjem obračunu, na gostovanju v Sacramentu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol