8. 4. 2022, 08:28 | Vir: STA

Nove priložnosti: Luka Dončić odprl še ena vrata Sloveniji

Profimedia

Ameriški Dallas bo znova obarvan slovensko z dogodkom Texas Feels Slovenia.

Dogodek združuje dve konferenci, in sicer poslovno-investicijsko ter turistično delavnico. Tako Slovenija v Dallasu izkorišča dodatno prepoznavnost, ki ji jo je zagotovil košarkarski as Luka Dončić.

Na konferenci bodo ameriškim udeležencem predstavili slovensko poslovno okolje, kaj Slovenija ponuja severnoameriškim podjetjem, ki želijo razširiti svoje poslovanje na evropski trg ter investicijske in poslovne priložnosti za ameriška podjetja. Slovenski udeleženci bodo prek uspešnih poslovnih zgodb spoznali tudi priložnosti ameriškega trga.

Slovenska turistična organizacija (STO) je dogodek pripravila v partnerstvu s Spirit Slovenija, ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, ministrstvom za zunanje zadeve, Turizmom Ljubljana, AmCham Slovenija in Sport Media Focus, poroča STA.

Na poslovno-investicijski konferenci se bodo ob slovenskih udeležencih mudili potencialni ameriški poslovni partnerji in investitorji ter predstavniki ekipe NBA Dallas Mavericks. Sodelovanje so že potrdili predstavniki podjetij s področja zelenih tehnologij, energetike, visokih tehnologij in drugi, pričakujejo pa tudi Američane slovenskih korenin, ki živijo v Teksasu, so ta teden sporočili iz STO.

Dončićevi navijači in privrženci njegovega kluba Dallas Mavericks so Slovenijo sicer spoznavali že v začetku marca, ko je tekmo s Sacramento Kings pospremil slovenski večer.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord