N. V. | 6. 5. 2023, 08:59 | Vir: STA

Dončiću ne pustijo, da bi plačal pogreb srbskih žrtev streljanja

Profimedia/fotomontaža

Zahvalili so se mu za ponujeno pomoč, stroške pogrebov pa bo vendarle prevzel nekdo drug ...

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je obljubil "takojšnjo in dolgoročno podporo učencem, učiteljem in družinam prizadetih v tragediji", smo poročali. V Beogradu so se slovenskemu košarkarskemu zvezdniku zahvalili za ponujeno pomoč, a dejali, da bo stroške pogrebov vendarle prevzela mestna občina Beograd

Profimedia/fotomontaža

Njegove pomoči ne potrebujejo

Predsednik skupščine Beograda Nikola Nikodijević je dejal: "Mesto Beograd se zahvaljuje družini Dončić za izrečeno sožalje in javno izraženo željo, da prevzame stroške pogreba umrlih učencev v Osnovni šoli Vladislav Ribnikar, a javnost obveščamo, da smo vse od trenutka, ko je predsednik skupščine obljubil pomoč prizadetim, vseskozi v navezi z njimi. Ena od prvih dogovorjenih stvari je bilo kritje vseh stroškov in organizacijo pogrebov."

Ob tem pa vse posameznike in institucije iz Srbije in širše regije preusmerja, da se s svojimi donacijami obrnejo na humanitarne ustanove socialne zaščite Beograd, poroča Sportklub.

Pogreb

V Srbiji bodo danes pokopali prve od skupno 17 smrtnih žrtev dveh strelskih napadov, ki sta v sredo in četrtek pretresla državo. Pokopali bodo štiri učence in varnostnika, ki so v sredo umrli v strelskem napadu 13-letnega učenca na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja.

Profimedia

V vasi Malo Orašje blizu Mladenovca se bodo medtem poslovili od petih žrtev streljanja, v katerem je 20-letnik v četrtek ubil osem ljudi. Še trije pogrebi so predvideni v nedeljo.

Srbija žaluje

V Srbiji se tudi nadaljuje tridnevno žalovanje, ki ga je vlada razglasila po prvem napadu v sredo. Zastave na javnih ustanovah v Srbiji visijo na pol droga, zabavne prireditve v času žalovanja so prepovedane, kulturne ustanove in mediji pa morajo svoj program prilagoditi žalovanju in spominu na žrtve.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord