12. 4. 2022, 09:16 | Vir: STA

Dončiću se spet smeji: osvojil laskavi naziv, s katerim se je zapisal v zgodovino

Profimedia
Dončiću se spet smeji: osvojil laskavi naziv, s katerim se je zapisal v zgodovino (foto: Profimedia)

Navijaški delež je prinesel polovico glasov, komisija je prispevala drugo polovico.

V ligi NBA so razkrili rezultate glasovanja za najboljše košarkarje iz Evrope vseh časov v tem tekmovanju. V okviru 75-letnice lige so določili prvo in drugo evropsko peterko, v prvi pa je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

S kom si je Dončić delil naziv?

Ob njem so si status evropskih članov zasedbe All Star vseh časov prislužili še Grk Giannis Antetokounmpo, Španec Pau Gasol, Nemec Dirk Nowitzki in Francoz Tony Parker.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

V drugi evropski peterki pa sta Srba Nikola Jokić in Peja Stojaković, Hrvata Toni Kukoč in Dražen Petrović ter Litovec Arvidas Sabonis.

Polovico prispevala komisija, polovico navijači

Seznama so, kot so sporočili iz lige, naredili kot del kampanje 75 let NBA, pri čemer so tokrat posebno pozornost namenili evropskim igralcem in navijačem.

Ti so imeli tudi možnost glasovanja za "svoje" košarkarje, del glasov so v NBA dobili s sodelovanjem 40 specializiranih košarkarskih medijev, v komisiji pa so bili tudi zvezdniki, spletni vplivneži in nosilci televizijskih pravic. Navijaški delež je prinesel polovico glasov, komisija je prispevala drugo polovico.

"Evropski igralci so imeli v preteklosti in imajo tudi v sedanjosti zelo velik vpliv v NBA. Ko praznujemo 75 let lige, je prav, da prepoznamo tudi to vrednost in nagradimo najboljše Evropejce vseh časov, ki so bili navdih številnim generacijam," je ob glasovanju dejal vodja navijaškega in marketinškega oddelka NBA za Evropo in Bližnji vzhod George Aivazoglou.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.