11. 7. 2022, 11:30

Goran Dragić otvoril igrišče, ki ga je dobila Marija Gradec

Instagram/Goran Dragić

Akcija obnove igrišč po Sloveniji se izvaja prek Dragićeve dobrodelne Fundacije Goran Dragić.

Slovenski košarkar Goran Dragić je v Marija Gradcu v Laškem odprl že četrto igrišče, ki ga je obnovil v okviru akcije "Podam, da igram". 

Pred Laškim je Gogi površine obnavljal v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu.

Gre za pametno igrišče, opremljeno z informacijskimi tablami, ter povezano z aplikacijo #podamdaigram, prek katere lahko vidite druge uporabnike igrišča, najdete tekmece ali soigralce ter dostopate do številnih vsebin za trening in spoznate različne zabavne košarkarske igre.

Igrišče je bilo odprto ob začetku košarkarskega kampa Gorana Dragića, ki ta teden poteka v Laškem. Tega se letos udeležuje okoli 100 otrok, ki bodo ves teden trenirali in igrali pod budnim očesom Gorana Dragića ter njegove številne strokovne ekipe.

Kamp je v Laškem potekal že lani. "Ker smo bili lani tam zelo lepo sprejeti in ker Laško že od nekdaj velja za košarkarsko mesto, je bila odločitev o tem, kje bomo zgradili četrto igrišče preprosta," je dejal Goran Dragić.

Namen akcije obnove košarkarskih igrišč je, da se otroke in mladostnike zopet pripelje nazaj na zunanje športne površine.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ