R. K. | 21. 4. 2023, 11:19

Goran Dragić razkril globoko vez, ki ga povezuje z Luko Dončićem: "To je pač krog življenja"

Profimedia

Najboljša slovenska košarkarja sta skupaj prvič zaigrala na evropskem prvenstvu 2017, kjer je Slovenija postala evropski prvak. Dragić je zdaj o tej izkušnji iskreno spregovoril.

Goran Dragić je gostoval v podkastu Thanalysis, ki ga vodi Thanasis Antetokounmpo - brat enega največjih zvezdnikov lige NBA Giannisa Antetokounmpa. Oba brata sta tako kot on člana moštva Milwaukee Bucks. Dragić je v oddaji osupnil z nekaterimi podrobnostmi o tem, kakšna vez ga povezuje s slovenskim zvezdnikom ekipe Dallas Mavericks Luko Dončićem.

Pod mentorstvom Lukovega očeta

"Prihajam iz Slovenije, ki je tako majhna dežela," je med gostovanjem v podkastu povedal Dragić, preden je razkril "eno najbolj norih zgodb". Pojasnil je, da je pri petnajstih podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. "Veste, kdo je bil v tej ekipi moj mentor?" je vprašal voditelja, ki je ob naslednjih Dragićevih besedah le debelo pogledal: "Bil je Saša Donćič, oče Luke Dončića."

"Luko poznam, odkar je bil dojenček, otrok. In zdaj je superzvezdnik v NBA," je pojasnil začudenemu voditelju in gledalcem ter dodal, da je to pač krog življenja. Na vprašanje, kakšen je občutek igrati z Dončićem, je odgovoril, da je igrati z njim lahko in pojasnil, da sta skupaj prvič igrala na evropskem prvenstvu leta 2017.

Profimedia

Pogreša medaljo z lanskega prvenstva

Giannis ga je ob tem spomnil, da so se v ekipnem delu prvenstva na Finskem pomerili tudi med seboj. Sam je namreč igral za grško reprezentanco. Prvenstvo je Slovenija z Dončićem in Dragićem na čelu tudi osvojila in postali smo evropski prvaki.

Dragić je pojasnil, da je bil takrat Dončić še zelo mlad, imel je šele 17 ali 18 let, pa je že začenjal igrati za slovensko reprezentanco in dosegal visoke rezultate. "Vzel sem ga pod svoje okrilje. Bila sva sostanovalca. In že takrat si lahko videl, da ima neverjeten talent," je povedal in dodal, da je Dončić res izjemen igralec. "Edina stvar, ki sem jo pogrešal, je bila medalja lansko leto," je zaključil.   

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord