3. 7. 2022, 07:00

Goran in Zoran Dragić: "Vedno bosta brata iz enosobnega stanovanja."

Košarka.si

Zgodba Gorana in Zorana Dragića ni tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled. Njuna preprostost in sledenje velikim sanjam, ki so se jima že kot otrokoma zdele še precej neznane, je vodila do tega, da ju danes poznamo kot imeni svetovne košarke.

Goran Dragić je leta 2017 prelomno vzpostavil in oblikoval namen in naloge kapetana. Po besedah urednika spletnega Sportkluba Matije Pavčnika sta skupaj s selektorjem reprezentance s prošnjo po sodelovanju poletela v Španijo. Tudi njegov brat Zoran Dragić je v svoji karieri nanizal veliko kariernih uspehov, a kje se je vse to začelo?

Goran skoraj po nesreči do zvezd

Pavčnik pojasnjuje, da je bilo njuno otroštvo preprosto, a vendarle je bila njuna pot bolj naključna kot načrtovana: 

"Goran je skoraj po nesreči šel iz nogometnega na košarkaški trening. Potrebovali so enega igralca in ga prosili, da igra z njimi, in se je dokazal. Zoran je potem nekako temu sledil in igral zraven, ker je to počel njegov brat." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

"Vedno bosta brata iz enosobnega stanovanja."

"Njuna zgodba je zgodba o skromni ljubljanski družini, velikokrat tudi sama potrjujeta, da sta brata iz enosobnega stanovanja, ki je potem šla v druge sfere z uspešnostjo," pove Pavčnik. 

NBA TV

Z nekaj poguma in naravnosti nadaljevanja njune kariere sta odšla v tujino in tam vsak zase ustvarila svojo košarkaško pot. "To je zelo naravna športna pot. Slovenski klubski okvirji so premajhni za tako ambiciozne košarkarje. Ona dva, predvsem Goran, bila tako dobra, da spadata v najmočnejše evropske klube in ligo NBA." 

"Zoran in Goran se v igri izjemno dopolnjujeta. En je strelec, drugi organizator igre, kar pomeni, da se skupaj doponjujeta na igrišču. Čutita se, se iščeta in tudi blazno uživata v tem," še dodaja Pavčnik.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.