J. B./STA | 27. 10. 2022, 08:22

Gospod stoodstotni: Goran Dragić do nove zmage in tudi do najboljšega izkupička v dresu Chicaga

Profimedia/fotomontaža

Čeprav je za športnika že kar v letih, Ljubljančan v dresu Bikov dokazuje, da še ni za staro šaro. Za slovenskim košarkarskim zvezdnikom je nova uspešna noč.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je s Chicago Bulls zabeležil tretjo zmago v sezoni severnoameriške lige NBA. Biki so na domačem parketu s 124:109 ugnali Indiana Pacers. Še naprej pa brez zmage v rednem delu ostajajo košarkarji Los Angeles Lakers. Denver Nuggets so bili boljši s 110:99. Vlatko Čančar je za Denver igral slabe tri minute.

Šestintridesetletni Dragić je dvoboj začel na klopi in v slabih 16 minutah dosegel 13 točk. Iz igre je zadel pet od devetih metov, nezgrešljiv je bil pri metih za tri točke. Za tri je vrgel trikrat in trikrat tudi zadel. V statistiko je vpisal še dva skoka in pet podaj.

Pri zanesljivi zmagi s 124:109, biki so ob polčasu vodili s 76:57, se je pri domačih najbolj izkazal Zach LaVine z 28 točkami, DeMar DeRozan jih je dodal 17. Pri gostih sta izstopala Buddy Hield s 24 in Tyrese Haliburton z 18 točkami (11 podaj). Chicago je vknjižil tretjo zmago v sezoni po petih odigranih tekmah in je ena izmed devetih ekip s pozitivnim razmerjem zmag in porazov na vzhodu. Indiana je na petih tekmah vknjižila eno zmago.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Brez nje pa ostajajo košarkarji Los Angeles Lakers. Tokrat so bili od jezernikov s 110:99 boljši Denver Nuggets in jim zadali četrti zaporedni poraz na začetku sezone.

Čančar v statistiko vpisal le izgubljeno žogo

Pri Denverju je ob domači zmagi najbolj blestel dvakratni zaporedni MVP, Nikola Jokić. Srbski center se je ustavil pri 31 točkah, v statistiko pa je vpisal še 13 skokov, devet podaj in štiri ukradene žoge. Iz igre je zadel 12 od 17 metov. Vlatko Čančar je za Denver priložnost dobil ob koncu srečanja, v statistiko pa v 2:46 minute vpisal le izgubljeno žogo.

Pri Lakers je 22 točk dosegel Anthony Davis, ki je ob tem pobral še 14 skokov. LeBron James je 19 točkam (8/21 iz igre) dodal devet podaj. Jezerniki so igrali brez poškodovanega Russella Westbrooka.

V noči s četrtka na petek bo na parket stopil Luka Dončić. Z Dallas Mavericks se bo v gosteh meril z Brooklynom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol