J. B. | 4. 9. 2023, 07:22

Grozljiva novica s svetovnega prvenstva: košarkar na nujno operacijo, odstranili so mu ... ledvico! (VIDEO)

FIBA

V eni od osmih reprezentanc, ki so se uvrstile v četrtfinale svetovnega prvenstva - tam bo sodelovala tudi Slovenija -, se je v nedeljo odvijala čisto prava drama.

Na svetovnem prvenstvu v košarki je Slovenija v nedeljo doživela visok poraz z Nemčijo, ki pa za četo selektorja Aleksandra Sekulića ni bil usoden. Slovenci so si že pred tem zagotovili nastop v četrtfinalu, kjer jih čaka obračun s Kanado. Med osem najboljših se je prebila tudi izbrana vrsta Srbije, ki pa pred obračunom z Litvo doživlja čisto pravo kalvarijo. Eden od srbskih košarkarjev je moral v Manili na nujno operacijo, s katero so mu kirurgi odstranili ... ledvico!

Boriša Simanić, košarkar Zaragoze, je na tekmi z Južnim Sudanom utrpel poškodbo, a se sprva ni zdelo, da je njegovo stanje tako zelo resno. Toda po dveh, treh dneh so se stvari dodobra zapletle in nesrečni 25-letnik je moral celo dvakrat pod nož! 

Simanić je zaradi poškodbe končal z nastopi na svetovnem prvenstvu, toda uvodoma so vsi v srbski reprezentanci mislili, da bo zadostoval že počitek. Izkazalo se je, da to ne bo tako. "To je grozna novica! Tudi sam sem ledvični bolnik in vem, da z eno ledvico lahko popolnoma normalno funkcioniraš, ni pa lahka stvar. Neverjetno, kaj vse se lahko zgodi v navidez banalni situaciji," je za srbske medije dejal srbski košarkarski trener Duško Vujošević in dodal: "Simanićeva usoda nas je vse zelo prizadela. Toda nadaljeval bo z življenjem in se še naprej ukvarjal s športom. Želim mu vse najboljše."

Prišlo je do zapletov

"Zaradi zapletov na poškodovani ledvici, ki so nastali v pooperativnem poteku, je bil Boriša Simanić v nedeljo ponovno operiran. Zaradi sprememb v vitalnosti ledvičnega tkiva so morali kirurško odstraniti celotno ledvico. Pričakujemo in želimo si, da bo po tej operaciji postoperativni potek potekal gladko," je medtem pojasnil zdravnik srbske reprezentance Dragan Radovanović. Pred Simanićem je zdaj več mesecev dolgo okrevanje, kljub vsemu pa naj bi lahko nadaljeval športno kariero.