A. B. | 26. 4. 2022, 18:24

LeBron James je več kot športnik: poglejte si, zakaj

Profimedia

Po prisilnem zaključku sezone in poškodbi gležnja se košarkaški adut ne bo potegoval za naziv najboljšega strelca lige, kot smo nedavno tega pričakovali. S katerim športom se ukvarja, ko ni na parketu?

LeBron James je 500 milijonov dolarjev vreden ameriški profesionalni košarkar in podjetnik. Je šesti najbolj plačan igralec košarkaške lige NBA, med drugim pa je tudi investitor nogometnega kluba Liverpool. 

Njegova košarkaška družina LA Lakers je v začetku aprila izpadla iz končnice košarkaške lige, zaradi česar je tudi prvak na "prisiljenem počitku," ki sledi njegovi poškodbi gležnja, zaradi katerega ni zaigral na omenjeni odločilni tekmi. 

Na Instagramu je zaokrožil video, v katerem košarkaški genij ne igra košarke, kot smo ga sicer vajeni. Košarkaško žogo je zamenjal za nogometno.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ESPN FC (@espnfc)

Zvezdnik Lakersov je že leta 2011 kupil manjši, dvoodstotni delež pri nogometnega kluba Liverpool v vrednosti 6,5 milijona dolarjev, ki je zdaj vreden veliko več zaradi uspeha in rasti nogometnega giganta. 

Od leta 2003 do 2010 je bil LeBron James član moštva Cleveland Cavaliers, kamor se je leta 2014 vrnil in osvojil ligo po izjemnem preobratu v finalu leta 2016. Leta 2018 se je pridružil ekipi Lakers iz mesta angelov in dve leti za tem z njimi osvojil naslov najboljših v severnoameriški košarkarski ligi. 

Izjemnega srca

Za mnoge najboljši košarkar vseh časov je tudi izjemno dobrodelen. Z ustanovitvijo fundacije LeBron James Family Foundation želi pomagati družinam, otrokom in skupnostim zagotoviti primerno izobrazbo in pogoje, v katerih bodo lahko razvijali svoje potenciale. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeBron James Family Foundation (@ljfamfoundation)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord