N. V. | 18. 8. 2022, 06:47

Je poškodovan? Vemo, zakaj je Dragić igral samo 5 minut

Facebook Košarkarska zveza Slovenije

Kaj se dogaja s kapetanom slovenske košarkarske reprezentance, ki je odigral le pet minut prve četrtine?

Slovenska košarkarska reprezentanca je na spektakularni pripravljalni tekmi v Stožicah po podaljšku s 97:92 premagala reprezentanco Srbije, smo poročali.

Dragić igral le 5 minut

Goran Dragić je na obračunu s Srbijo na parketu preživel le 5 minut in 31 sekund. Po končani prvi četrtini se ni več vrnil na parket, drugi del pa je pospremil celo "v civilu".

Slovenski navijači so se hitro začeli spraševati, kaj se dogaja s koseškim zmajem, a selektor Aleksander Sekulić je vse skupaj pojasnil takoj po tekmi.

"Z Goranom je vse v najlepšem redu. Že pred tekmo je bil dogovor v strokovnem štabu takšen, da Goran odigra le pet ali šest minut, nato pa dobi nekaj počitka, da tempiramo njegovo formo za naslednje tekme. Ne želimo, da bi prišlo do kakšne nepotrebne poškodbe," po poročanju portala Sportklub odgovarja slovenski selektor.

FIBA

Kako je to vplivalo na ekipo?

O manjši minutaži Dragića je spregovoril tudi košarkar Vlatko Čančar, ki je v podaljšku zadel odločilno trojko, ki je razblinila dvome o zmagovalcu.

"Goran nam daje dodatno energijo, motivacijo. Vsaka minuta, ki jo preživi na igrišču, je pomembna," je povedal za Sportklub.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord